Vulgaritate

11210493_691124064324934_7123629189873336656_nAzi m-am gandit la vulgaritate, sub toate aspectele sale; asa cum ne invadeaza si ne invenineaza viata; un duh murdar si foarte artagos, care nu vrea cu nici un chip sa se desprinda de noi; l-am importat, l-am primit la pachet cu alte minunatii, ca din vest, ca din est, nici nu mai conteaza.

Fie el autohton acest duh, si noi l-am tinut in frau pana a reusit sa-l roada si iata ca a navalit peste noi ca o pecingine care se intinde ca o retea, din ce in ce mai mare; se umfla si creste in raport invers proportional cu puterea noastra de a-l stapani si de a-l starpi. Vulgaritatea se manifesta din chiar crestetul tarii, rasfirandu-se frumos in trepte, din ce in ce mai jos, pana la coltul strazii, pana la maidan, pana in locul unde se desarta gunoaiele. Politica se face si se exprima cu vulgaritate, media audio si video se bazeaza pe expresii vulgare, pe atitudini si posturi vulgare, pe mimica vulgara. Presa scrisa abunda de expresii de o elocventa vulgaritate; asistentele moderatorilor se intrec in vulgaritate.

E o moda; in pub-ri, discoteci, cluburi, acelasi jargon vulgar; lumea interlopilor au un limbaj specific, vulgar; oamenii legii au atitudine vulgara; tinerii, adolescentii, liceeni, au comportament lamentabil, vulgar, pustimea strazilor la fel de vulgar se comporta.

De unde se incepe oare rediseminarea bunelor maniere, a limbajului curat, elegant, a politetii, etc, etc, etc? Vulgaritatea, sub toate aspectele ei de exprimare, reprezinta una dintre noxele care distrug sistemul nervos, reducand rezistenta la stres; este un soc care produce traume care de multe ori sunt foarte greu de recuperat de catre psihologi si psihiatri. Vulgaritatea se reverbereaza in unde cataclismice si transformate in cuante energetice produc vibratii cu soc intarziat.

Oameni dragi de unde incepem curatenia de primavara si in Romania? Fiecare in dreptul sau si toti impreuna!

Nu credeti ca e timpul unei curatenii profunde?!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.