Vrabiile din capul meu!

Autenticitate-1200-661x455

Azi ma gandesc unde dorm vrabiile la noapte, adica la gandurile mele care mi se invart in cap ca un perpetuum mobile si am un chef nebun sa le ascund sub acoperisuri adormite, poate se vor molipsi si ele si imi vor da pace. E greu!

Atatea reguli si legi si pasi. Regula de aur, regula conduitei, regula de trei simple. Legea echilibrului, legea bunului simt, legea platii si a rasplatii. 32 de pasi ca sa fii un om fericit, 15 pasi spre perfectiune, 156 de pasi sa fii o femeie de succes. Etc. Ajunge cu exemplificarea pentru ca si tu le stii! Ne zapacim viata facand slalom printre conditonari de toate felurile, incercand sa urmam retete prefabricate si clonate la infinit. Vin din toate partile bobardandu-ne cu metode de asa zisa dezvoltare personala, pe care suntem constransi sa le luam de bune. Dar nu este asa! Asa cum nici invers nu este: dezvoltarea personala este absolut necesara dar facuta cu seriozitate si in cunostinta de cauza.

Vine si spune unul/una: dezvoltarea neurolingvistica este spalare de creier, pacaleala, manipulare! E de la masoni! Ok! Demonstreaza-mi cu argumente si nu ma duce de la Ana la Caiafa. Fii cinstit cu mine si nu ma lua de prost! Da, am nevoie de dezvoltarea personala dar vino si invata-ma cu sinceritate si nu-mi lua banii lasandu-ma cu un vraf de hartii in brate, din care nu inteleg nimic, cu scheme si metode la care ma uit ca curca-n gard si ooo, daaa, cu bugetul restrans dramatic. M-am ales in schimb cu o hartie pe care scrie coach sau trainer, si nu mai stiu ce , ca te apuca batranetea pana realizezi ce esti.

Afaceri! Pana si aici se fac afaceri. Foarte tare! Un lant asemanator cu mlm-ul? Vai, nu! E plin netul de consilieri de dezvoltare personala dar sunt atat de putini acei oameni care au charisma si pot veni in fata ta luandu-te delicat de mana si conducandu-te inspre tine insuti, incercand sa te invete cum sa iti dai intalnire cu cel care esti, cum sa te cunosti, cum sa te accepti si cum sa-ti creezi singur propria harta pe care tu o semnezi. Nu e usor sa reusesti sa faci aceasta magie! Dar in fine, cine sunt eu sa judec?

 Ramane sa-mi duc stolul de vrabii la culcare, sa trag obloanele si sa ma bag la un film…motivational! Simt nevoia din cand in cand sa urmez niste sfaturi bune primite de la doi oameni frumosi, modesti si cu multa finete despre care o sa citesti in urmatorul interviu neconventional!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.