Visul

0
7

Azi ma gandesc la cat de greu e sa te inalti, cat de mult efort trebuie sa depui pentru a depasi fiecare centimetru care te departeaza de nivelul gregar si la cate renunti, numai ca sa iti urmezi visul! Este extraordinar cum mintea omului lucreaza febril, gasind solutii, forta, cai, pentru a atinge doar un vis! Cati dintre cei care reusesc se si mentin acolo unde au ajuns prin vointa si munca? Multi, putini – nici nu conteaza, esential este gestul. Ei sunt un fel de pescarusul Livingston, considerat proscris in lumea sa pentru ca a depasit bariere trecand peste baremul impus de societatea in care traia.

Cine l-a putut intelege? Altii care ca si el au avut un vis si l-au urmat asumandu-si riscuri, renuntand la multe, suferind.

Tu cine esti pana la urma? Un lefegiu social care se conformeaza unor reguli asa zis universal valabile sau un zburator la trapeza care are regulile lui, cunoscandu-si forta, dorinta si intentia?

Nu poti sa te avanti decat daca accepti ca vei plati intr-un fel. Nu stiu de ce este asa dar se intampla sa existe in univers si aceasta lege! E buna, e rea – nu-mi dau seama. Zicea cineva: dar ce, ai vrea sa le ai pe toate? Poate ca as vrea sa le am pe toate, dar pana la urma cum imi dau seama care sunt acelea TOATE? Cu cat visul este mai inalt cu atat cred ca e necesar sa te debarasezi de lest, de acele poveri, griji, sarcini care te tin legat de pamant, care nu te lasa sa iti deschizi pe de-antregul aripile.

Cand te incapatinezi sa le duci pe toate, la un moment dat – mai devreme sau mai tarziu – te vor trage inapoi si vei ajunge sa constati ca esti mai jos de unde ai plecat. Atunci incepe coborarea in adancuri! Te-ai lacomit intr-un fel, nerationalizand nici energii, nici inaltimea, nici efortul. Si cine devii? Un acelasi personaj clonat ca si alte milioane care se straduiesc sa-si inchida cumva calatoria terestra avand lang el acele DE TOATE, mai putin ceva: visul pe care chiar a reusit sa-l atinga dar nu a stiut sa-l pastreze!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.