Viitorul e doar acum si aici!

IMG_20160731_101326

Uneori ma frige inima. Nu ma plang. Doar spun. Mi-am promis sa nu ma mai uit in urma si sa fac un exercitiu de vointa pentru a-mi trai viata la timpul prezent. Nu prea mi-a reusit pana acum, dar de azi este un obiectiv pentru mine si ma voi stradui sa inving, nu pentru ca sunt o luptatoare de felul meu si imi place sa castig bataliile, ci pentru ca am observat si la mine dar si la cei din jur  cat de atasati suntem de trecut! Am vazut cat de mult infraneaza existenta noastra aceste dependente care de fapt sunt umbre intrate intr-o alta dimensiune. Nimic nu ne insoteste in calatoria noastra terestra decat mintea care, numai daca noi vrem, poate sa ne tina legati de trecut, prin amintiri si poate, prin sentimente, dar si acestea sunt tot foldere pline cu inregistrari, mai mult sau mai putin conforme cu momentele traite la un moment dat, pentru ca imaginatia nu poate reda impecabil ceea cea fost candva.

Retraim doar stop cadrul care ne-a atins sufletul, restul am uitat. Deci a ramas vibratia pe care o purtam cu noi si suntem atat de strangatori incat, precum harciogii, ne umplem mintea cu amintiri care ne incetinesc calatoria, pentru ca le purtam legate de picior ca pe niste pietre de moara. Suntem invatati sa fim posesivi de mici: cartea mea, papusa mea, ciocolata mea, catelul meu, mama mea, tatal meu, iubirea mea, viata mea, sufletul meu, cand de fapt nimic, dar absolut nimic, nu este al nostru! Sunt din ce in ce mai uimita, pentru ca inteleg ca suntem ai universului cu fiecare particula care ne alcatuieste, ca nu exista timp ci numai spatiu. Deci cum as putea avea ceva al meu daca eu sunt o existenta continua si nu am nevoie ca sa traiesc decat de clipa de fata, de prezent care este in clipa urmatoare clipa perfecta, adica cea prezenta. Deci ce nevoie as mai avea sa tarai dupa mine trecutul? Sigur ca sprinceana se duce in sus si fruntea se incrunta: adica cum?  Familia, experientele, trairile, nu sunt relevante, nu sunt curative pentru trairea unui om, nu sunt dovezi si argumente ale unei tesaturi care vorbeste despre viata unui om, despre trecutul sau, despre legaturi? Nu contrazic pe nimeni! Cum as putea? Spun doar ceea ce mi se releveaza cu fiecare zi care ma apropie de o alta forma de viata si nu contenesc sa ma uimesc pentru modul de intelegere altfel al lucrurilor!

Primim de mici imprimari mentale: sa faci asa, sa gandesti asa, sa traiesti asa, etc. E bine, pentru ca invatam sa existam dupa cum sunt regulile, dar dupa aceea, cand hotararile si deciziile ar trebui luate in mod normal numai dupa liberul arbitru, constatam ca suntem inchingati de morala si principii, de stereotipii si mimetisme. Si atunci ce mai suntem? Unicate, asa cum primim de la nastere prin certificatul universal, sau clone? Nu ma deranjeaza ca mi se spune: acea persoana are imaginatie, e cu sf-uri in cap, nu e realista! Ma deranjeaza in schimb ca nu ma pot intoarce definitiv si constient cu fata numai la prezent, pentru a-l trai firesc si cu toate celulele din care sunt facuta. Pierd consistent din energia cu care as putea face multe lucruri. Ma cantonez de cele mai multe ori in trecut, il framant in minte, fac mereu apel la amintiri, fac comparatii, incerc sa vad unde si cand si de am gresit, sau caut cu indaratnicie acele momente care au insemnat candva, ceva pentru mine, caut oameni care nu mai sunt sau oameni care s-au schimbat, ma caut pe mine cea de atunci,   si fac comparatie cu cea care sunt acum, dar nu merg lucrurile chiar asa! Esti de fapt numai si numai ceea ce esti acum si aici! Restul este o insiruire de evenimente, sentimente, trairi, adunate intr-o biblioteca akasica la care te poti intoarce cand vrei si de cate ori vrei, dar la ce iti mai trebuie daca sensul tau de mers este cel prezent? Viitorul devine prezent in fiecare clipa!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.