Un gand pentru Monica

s604x0_copilAzi nu mi-a dat pace un gand care a fost atat de insistent incat a trebuit sa stau un timp de vorba cu el sa imi dau seama ce a vrut de la mine. Acum stiu: a vrut sa transmita ceva. Acum ii dau dreptate ca s-a infipt inaintea celorlalte ganduri care trec prin mintea mea ca ozn-urile. Hai sa vedem!

Mi-a deranjat privirile o fotografie de-a uneia din fiicele domnului Basescu facuta vara asta la mare. Ea, bretonata , cu buze siliconate, cu o atitudine de diva pe val, tinand in brate un bebe si impingand o trasurica in care se afla alt micut. Alaturi de ea era bona si cel care s-a despartit de curand. Ce dragut, si-ar tugui unii buzele. Uite, poza de familie!  Fara sa vreau mi-am amintit tot de niste poze de familie: iarna, un barbat incarcat cu sacose, ducand in brate un copil mic si tinand de mana un altul, inainta spre treptele inchisorii unde o mama se afla de cativa ani in detentie. Mama bolnava. Copiii atinsi genetic de aceeasi boala. Solicitari de gratiere, solicitari de comutare a locului de detentie la domiciliu, multe solicitari. Multa lume surda si oarba. O fi mama criminala? O fi un monstru? O fi dusmanul natiunii? Nu-i asa ca sunt naiva? Poate, dar nu si proasta! Fata mosului nu are un miliard de euro in pusculita sa-si platesca un fel de gratiere! Nu si-a pus nici fundul la bataie ca acum ii era bine si ei ca  lui Udrea. Nu are sot interlop sau magnat. Sunt doi oameni care se iubesc, au crezurile lor, au o familie, au fost fraieriti si ea in special, s-a aflat la locul nepotrivit si la timpul nefast. Ea plateste cu suferinta, cu boala, cu dezgust, cu umilinta. Copiii Monicai Iacob – Ridzi cresc alaturi de tatal lor incepand sa constientizeze notiunea de ura fata de conceptul de ura. Ei nu merg la scoli particulare. Merg acolo unde vin copii care le striga in fata: mama voastra e o puscariasa, e o hoata, o femeie rea! 

Nu l-a miscat pe actualul presedinte al tarii solicitarea de gratiere! Pe bune? Nici nu avea cum! Pe el nu il striga nimeni: taticule si pe sotia lui: mamico! Nu stiu ce fel de oameni sunt dar cred ca macar prima doamna ar fi putut incerca macar sa obtina transferarea pedepsei la domiciliu sa poata creste copiii sub ochii mamei! Sa girezez cu statutul ei de femeie pe care o dor durerile semenelor sale. Ce inima poti avea sa nu te impresioneze situatia Monicai Iacob – Ridzi si a familiei sale? In America daca o prostituata este insarcinata pe toata perioada graviditatii pana dupa nastere aceasta se afla sub tutela guvernamentala. Stiti care a fost raspunsul la intrebarea unui reporter: de ce? Pentru ca in burta acelei femei se poate afla viitorul presedinte al Americii! La noi e liniste! Si multa, foarte multa nesimtire!

Acum poti pleca linistit tristule gand ca oricum nimanui nu-i va pasa de ce am scris mai sus, dar te-a auzit inima si mintea mea. Da, mergi si te culca dragule!…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.