Trei secunde!

IMG_20160723_183841Azi m-am gandit la gesturi. Sunt unele situatii cand ne trezim ca facem ceva, sau spunem, sau scriem, fara sa realizam ca putem sa generam razboaie atomice, ca putem declansa prapastii uriase, ca putem dinamita un camp de maci, si toate astea fara sa ne dam seama. Si chiar daca ne dam seama nu ne oprim. Ne rostogolim din varful muntelui parca intr-un gest disperat de kamicadze. Cine sa aiba dreptatea? Unele gesturi au ca suport intentia buna dar pe parcurs, nu stiu care este exact mecanismul universal, se transforma in cu totul altceva. Nu pot intelege toate astea! Puterea mea de pricepere se estompeaza si paleste in fata unor astfel de situatii. Nu stiu sa le fac fata. Ma oripileaza si ma dezgusta. Ma determina sa fac transferuri in alte registre unde nu am abilitatea de a gestiona aceste situatii. Patinez si sunt uimita. Nu stiu si nu pot si nuvreausi nu imi place sa ma cert!

Un simplu gest generat dintr-un automatism invatat candva intr-un sistem idiot si de care desi ne-am straduit sa scapam, ne dezarticuleaza in doar trei secunde, trimitandu-ne existenta in derizoriu. Si gata-i valvataia. Ard sub ochii nostri toate cate au fost bune si frumoase, unice si minunate. Totul e jar si palalaie, nervi si manie, amenintari si usi inchise. De fapt ce hotarari luam in doar trei secunde? Unele bune, altele proaste. Acestea din urma ne vor aminti ulterior cat de mare ne este egoul si ca nu am fost in stare ca in cele trei secunde pe care le-am avut la dispozitie sa punem frana si unii si altii, alegand cuminte tacerea si impacarea. Si tu ai dreptate, si eu am dreptate, pace noua, la toti si continuam cu mai multa grija unii fata de altii.

Gresim! Toti gresim! Nu e nimeni perfect. Increderea se cladeste in timp dar si in doar trei secunde care pot fi blestemate sau binecuvantate. Aleg lectia, aleg lacrima de regret, aleg iertarea, aleg impacarea, aleg intelepciunea si da, aleg de buna seama binecuvantarea! Si acesta poate fi un gest!


3 thoughts on “Trei secunde!”

  1. Sarut mana, doamna Elika! Atat de chirurgical pe cord deschis ati dezvoltat ce se poate intampla pe parcursul a 3 secunde! Omenirea a ajuns in ultimele 10 decenii de cercetare-dezvoltare la posibilitatea de a distruge in “3 secunde” tot ce s-a creat pe parcursul a milioane de ani, 9 luni etc. Cand oare dezvoltarea durabila va fi un mod de viata, si nu un capitol de proiect!

    1. cand omul va spune: ajunge! cand omul va dori sa schimbe naluca pe esential! cand va intelege ca este picatura din univers si ca ce este sus este si jos, adica iubire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.