Trebuie?

22-emo-1024x768Azi m-am gandit de ce nu am dormit bine asta noapte si mi-am amintit ca am avut o conferinta cu minele meu despre folosirea cuvantului trebuie mai mult decat…trebuie !

De cum am facut ochisori si am inceput sa intelegem ce ni se spune auzim cuvantul trebuie de n ori pe zi ! Crestem cu acest trebuie rostit pe diverse tonuri prin care ni se inoculeaza o gramada de frustrari si ni se taie intr-una varful la aripi. Sa nu cumva sa zburam mai sus decat trebuie!

Nu trebuie nimic ! Stim ce avem de facut fara sa ni se mai sublinieze ca trebuie sa facem ceva ! Povestesti cuiva ce ai spus sau ce ai facut si primesti dusul rece imediat : dar nu trebuia sa spui asta ci asa cum spun eu acum !

Ok ! Ajunge ! M-am saturat de atatea privatiuni si de atatea oprelisti ! Spun ceea ce am de spus si fac ceea ce vreau sa fac nu pentru ca trebuie ci pentru ca asa imi dicteaza mie constiinta, mintea, sufletul, educatia, bunul simt, inteligenta ! Nu am contract pe vesnicie cu acest cuvant care – saracul de el – nu are nici o vina ca este folosit in aceasta maniera de impunere, de ordin, de constrangere ! Daca trebuie sa fac ceva atunci fac pentru ca facultatile mele mintale au luat act la timpul cuvenit de toate cate am voie sa fac sau nu, in deplinatatea acceptarii unor norme morale, sociale si de convietuire corecta.

Ce trebuie cu adevarat este doar sa fim oameni cu adevarat si asta ne califica pe scara evolutiei si ne aseaza exact acolo unde ne este locul ! Atat !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.