TREBUIE – cuvant de ordine!

0
156

 

Exista sentimetul ca ne miscam cu incetinitorul, ca nu cotrolam situatia creata de virusul vedeta, ca nu intelegem de ce trebuie sa facem una sau alta. Daca de obicei spun ca nu trebuie nimic pentru ca tot ce facem are la baza luciditatea si constienta, de data asta am inteles foarte repede ca TREBUIE a devenit, sper, pentru un timp, cuvant de ordie.
 
Starea de urgenta creaza frisoane, spaime reci, teama nedefinita, suspiciune. Cred insa ca o data ce-l punem in aplicare pe TREBUIE, adica ne adaptam regulilor solicitate, e mai mult decat posibil sa reusim sa ne infrangem frustrarile si carcoteala, aliniindu-ne frumos si repedea la start. E corect cum am spus: start. Intram cu totii intr-o competitie pentru viata. Acest virus ciudat incearca sa ne anuleze ca si fiinte cerebrale si de aceea zic ca TREBUIE sa respectam un set de reguli care ni se cer, nu ni se impun cu forta, atentie! Probabil ca in momentul critic in care populatia globului va refuza din inconstienta, incapatinare sau alte forme de repingere a regulilor in contextul agravarii pandemiei, se va trece la masuri drastice, cu aspect punitiv. Daca nu vrei sa ajuti la salvarea celor din jur dar si a ta supunandu-te de buna voie, atunci vei fi ”ajutat” sa o faci.
 
Mai cred ca daca amanam un timp certurile, multe stupide si fara miez, confruntarile de ordin politic, la fel de neavenite si ele si daca ne asumam, fiecare in patratica lui, macar o parte din ceea ce ni se cere, vom iesi repede la liman.
 
Stiu ca toti gandim tematori: dar daca ni se ascunde ceva si mai grav, dara daca vine armata americana peste noi, dar daca va fi un mare cutremur si majoritatea stam in casa, dar daca, dar daca… Drobul de sare!
 
Dar daca armata americana vine sa ajute, dar daca in timp ce ne vaicarim si facem scenarii SF, pierdem startul pentru viata, dar daca exista dincolo de oculta atat de pomenita zilele astea, o forta mai puternica si mai eficieta care face curatenie prin lume? Si poate ca sunt multi ”dar daca” de acest gen!
 
Invatam din mers, ne adaptam si ne repliem in plina actiune. Si actiune poate insemna sa stau in casa, in autoretragere, 14 zile, 21 de zile, cat va fi nevoie, respectand un set de reguli. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.