Stiu!

0
128
Stiu, v-ati saturat de atatea zile in care au zburat pe langa noi informatii, imagini, pareri, etc. E timpul sa gandim, sa alegem graul de neghina, sa fim atenti la ce e real si ce nu, ce este manipulare grandioasa si ce este fapt petrecut real, nu cosmetizat. E timpul ca cei care sunt aproape de marea calatorie catre Lumina sa nu mai plece tristi, dezamagiti, mahniti ci cu certitudinea ca au apucat sa vada – macar ei – ca tara se misca spre asezarea in sine. Am tot fost saracii Europei, desi ne numeam granarul Europei. Am tot batut pe la porti inalte ca sa fim primiti in Europa desi este evident ca acolo suntem. Am tot cersit sa primim firmituri de la pomana impartirilor, cand noi ar fi trebuit sa fim in rand cu lumea ”buna”. Oare nu ajunge ca am lasat dihorii, trantorii, cameleonii, sacalii, serpii, sa isi faca treaba pe sub nasul nostru, iar noi, fiind buni crestini, oripilati, idurerati, inspaimantati, maniosi, plecam in jos capetele spunand: da’ sa-i ierte Dumnezeu ca nu stiu ce fac?! Uite ca ei au stiut exact ce fac pe cand noi nu ne-am hotarat odata sa ne suflecam manecile ca sa dam cu matura prin casa!
Au spus unii ca la inmormantarea Regelui au venit ” gasca de masoni” sa ne dea cu tifla, sa ne arate puterea lor. Asa o fi, ca nu ma pricep prea bine, dar eu am vazut cu totul altceva si am sa scriu despre asta .
La nunti, inmormantari si botezuri, vor fi mereu barfe, certuri, neintelegeri. Nu ma astept la minuni, dar am primit atatea lectii pana acum incat nu ma indoiesc nici o clipa ca si cei care sunt in alt gand si in alt cuget, mai au timp sa isi revina in fire ca sa inteleaga unde si de ce gresesc! Orgoliul, mandria, pofta de putere, razbunarea, nesimtirea, golania, lipsa de educatie, respectul, nu fac parte din demnitatea de a fi roman! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.