Spici de nota 2

970430_769931466400164_1834866282064379899_nAzi ma gandesc la oamenii care vin la inceptul scolii in fata sutelor de elevi sa rosteasca un spici. Un spici ca altfel nu-l pot scrie decat asa, cum se aude, pentru ca acesti oameni – desigur ca unii dintre ei doar – vin sa-si etaleze prostia. Cu nonsalanta. Cu atitudine. Cu aplomb. Cu nesimtire. Scuze, nu am ce face, e un cuvant greu dar nu am cu ce sa-l inlocuiesc ca sa-l indulcesc un pic. Si de fapt e cel mai potrivit cuvant: nesimtire. Il pot scrie chiar si in silabe ca sa ii dau sublinierea cuvenita.

Ma intreb, profesorii pe unde sunt in acele momente? Eu i-as spune la microfon, sa ma auda toata audienta: draga domnule ministru, senator, deputat, prefect, primar ce-ar fi sa stati jos? Pentru azi aveti nota 2! Dar nu se intampla asa ceva! Toata lumea aplauda in delir, extaziati, fericiti, emotionati ca le-a pus un nu stiu care dumnezeu mana in cap de au avut la deschiderea unui an nou de invatamant liceeal marea onoare de a a avea astfel de musafiri.

Toti stim ca peste tot primeaza in Romania politicul si ne doare in tocul de la usa de chestia asta. Barfim pe la o cafea sau la o bere, facem politichia de la pauza mai pe sestache sau tacem ca nu mai stii azi cine cu cine s-a dat. Zambim stramb si ne inclinam la 90 de grade in semn de mare respect pentru spicherii politici.

Ce sa invete adolescentul care te citeste de cum ai deschis gura? Tampenii!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.