Saraca ignoranta

0
44

Uneori am sentientul ca vorbim cu totii ca de pe pereti! Strigam unii la altii ca surzii. Nimeni nu aude pe nimeni. Nimeni nu intelege nimic din ce spune celalalt. Ne dam cu presupusul,facem scenarii, aruncam in “spatiul public” – ca sa citez o clasica in viata – minciuni, stiri false, compromitem oameni de treaba iar pe cei care chiar merita sa fie facuti “vedete” ii aparam prin complicitate.

Eu una nu mai inteleg nimic. De altfel ce-ar mai putea fi de inteles cand nici nu se vrea sa intelegem. De pilda: avem o constitutie. O citeste careva? Nu trebuie sa o stii pe de rost, trebuie doar sa o citesti cu atentie si sa intelegi. Sa o ai aproape de tine si sa o folosesti ori de cate ori este nevoie. Zilele astea de campanie electorala poate ca era mai utila decat oricand!

Nu avem timp sa citim zi de zi legile, HG-urile si ordonantele, plus anexele, dar daca ai nevoie gasesti repede ceea ce te intereseaza. Si esti informat!

Cati dintre noi au fost curiosi sa vada ce inseamna exact alegerea de presedinte al tarii si care sunt prerogativele lui. Nu stiu daca era interesanta o confruntare intre cei doi candidati. Se poate ingrasa porcul in ajun? Ma indoiesc. Poate era mai de folos sa fie informata populatia despre ceea ce reprezinta un presedinte de tara decat sa asistam – pe timpul, banii si nervii nostri! – la un “macel” mediatic ce nu foloseste cu nimic la capacitatea electoratului de a decela cui sa-si dea sau nu votul.

Sincer? In turul 1 simt ca am fost frustrati de posibilitatea de a alege un presedinte care sa ne reprezinte. Nu fac nici un comentariu despre cei doi “castigatori” inscrisi in turul 2. Stiu doar ca nici unul nu sunt pentru mine virtualul PREZIDENT in fata caruia sa pot spune sincer: chapeau bas!

Si tare as fi vrut sa nu-mi mai spuna niemeni cu cine sa votez! Este vot secret, alegerea mea intima si nu accept sa fiu “agresata” in fel si chip cu tot felul de mesaje. Si nici nu vreau sa vad ca oamenii isi pun pe pagina lor la profil “si eu votez” sau “votez cu x”. Asta nu este o mica infractiune? Sau nu se vede? E cu “buna intelegere” intre parti?

Of, sfanta ignoranta, cand te muti de la noi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.