Roland Garros

0
101

 

Azi ma gandesc la Simona Halep si la Roland Garros. Poate ca un pic ma gandesc si la Cristian Tudor Popescu. Am urmarit conferinta de presa imediat dupa meci. Ce-am vazut ? Un omulet trist, mahnit, uimit. In acelasi timp un sportiv puternic, antrenat fizic si psihic care a raspuns la foc automat intrebarilor puse de jurnalisti. Chiar si ei erau oarecum ”atinsi” de esecul Simonei si poate de aceea intrebarile nu au fost nici dure si nici puse cu ”efect”.

Da, Simona a pierdut Roland Garrosul si asta doare. In fond orice jucator profesionist de tenis viseaza la Roland Garros! Si Simona a visat si chiar a ajuns in finala ! Nu ma intereseaza reactiile urate ale conationalilor mei pentru ca imi sunt familiare. Asa e neamul ! Inca nu am inteles ca este esential sa fim aproape ca unul langa cei care ne reprezinta steagul national, nu conteaza in care competitie! Si la bambilici daca am fi intr-o finala ar trebui sa fim langa jucator ! Castiga el, castiga Romania ! Automat se leaga numele invingatorului de tara! Inca nu am ajuns la performanta sa fim planetari, adica cetateni ai planetei pamant in competitie cu cetateni ai altor planete. Inca suntem la faza de tari, de natiuni ! Iar noi inca suntem romani.

De ce m-am gandit un pic si la CTP? Pentru ca este jurnalist, pentru ca este jucator de tenis, pentru ca a crezut in Simona Halep si o sustine neconditionat, si pentru ca are dreptate  cand spune pe contul sau de facebook: Înjurați. Continuați. Și totuși, Simona e o învingătoare! Oricât de tare mă doare, e un fleac pe lângă ce simte acum Simona. Știu cum e asta, tăcută, ascuțită și perversă ca o durere de măsea a sufletului, după un meci pe care l-ai pierdut când ai fost atât de aproape să-l câștigi…

Pana la urma chiar nu ma pasioneaza si nici nu ma intereseaza modul in care au reactionat vomitacii si leprele dupa meciul Simonei Halep ! Ii respect insa pe cei care i-ai fost recunoscatori jucatoarei de tenis ca a dus numele Romaniei in finala de la Roland Garros! Le sunt recunoscatoare pentru ca au sustinut-o cu gandurile lor bune, cu incredere, cu energia lor si ca au fost alaturi de ea si cand a pierdut .

Meciul l-a câștigat Jelena, nu l-am pierdut eu, a recunoscut Simona cu un fair-play desăvârșit. Pana la urma in sport si nu numai, fair play-ul conteaza! Asta ne caracterizeaza in primul rand ca oameni care recunosc si accepta regulile in sport !

Mental schimbată în bine, cu glezna care a rezistat la Roland Garros, cred că Simonei nu-i rămâne decât să digere cât mai repede amărăciunea, să-și îndrepte eforturile și, împreună cu noi, speranțele către Wimbledon…- incheie postarea sa Cristian Tudor Popescu, un jurnalist de clasa chiar daca de multe ori  pare antipatic si enervenat. E fara indoiala o voce careia merita sa-i dai atentie.

Despre ce a fost vorba la Roland Garros ? Despre Simona Halep si despre Romania ! Se poate intoarce Simona acasa ca la mama iubitoare care o primeste cu iubire , o mangaie si o alina intr-un somn vindecator, datator de puteri noi si incredere ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.