Puii de sirieni!

Azi ma gandesc la copiii sirieni morti in drumul spre un nou camin, spre o noua viata. Este umilitor pentru rasa umana pentru ca nu este in stare sa-si creasca si sa-si apere puii. Oare e nevoie sa va mai invit sa vedem impreuna miile de exemple din viata animalelorsi a pasarilor care isi protejeaza specia mai presus de propria viata? Daca o lupoaica este singura – lupul este cel mai minunat sot si tata! – si gerul este de neindurat isi ascunde puii sub ea in asa fel incat sa aiba acces la supt fiecare si moare inghetata, salvandu-si copiii.

Am vazut scene incredibile in postarile video si nu imi pot lua gandul nici o clipa de la fetisoarele mici chinuite, nedormite, flamande si speriate de tot ce li se intampla. Privesc disperati in ochii parintilor care nu sunt in stare sa le dea nici un raspuns…sau poate nici nu mai conteaza!

Am vazut trupusorul unui baietel adus la mal de apele oceanului. Se pierduse pe drum. El nu a mai apucat sa atinga tarmul cu piciorul ci doar l-a atins in zbor cu sufletelul lui mic.

Am vazut chipul tumefiat de plans al unui tata care si-a regasit familia, nevenindu-i a crede ca isi mai poate tine fiica la piept si ca se mai poate uita in ochii sotiei.

Am vazut un pustiulica cat un bat de chibrit care a dat o adevarata proba de12004066_1014128005304099_8311642101567736277_n virtuozitate la pian interpretand muzica clasica. Cresc copii buni si talentati si in Siria mai oameni buni!

Sa nu gresim bagandu-i in aceeasi oala pe toti sirienii si emigrantii lumii! Si noi suntem emigranti prin tarile in care muncim. Si cu noi s-au purtat urat unii dar si frumos, sau macar cu intelegere. Nici unei tari nu-i este usor la inceput sa se pricopseasca dar pe parcurs toate se aseaza. Oamenii care sunt oameni stiu  cum sa le aseze. Pamantul ne poate tine si ne poate hrani, asa ca nu ne ramane decat sa nu uitam ca suntem impreuna in aceasta poveste planetara!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.