Proceseaza si alege!

Azi m-am gandit la spiritualitate si brusc am inteles ca e o moda. Fiecare timp trage dupa el cate o moda. 154952_1527688195611_1336874743_31079872_208244_nSpiritualitatea este o moda ce se mentine in top de ceva secole. Interesant acest aspect! O moda vine si alta pleaca, insa spiritualitatea continua detinand locul intai in top. Oare cum se face ca inca nu s-a epuizat?

Imi apare gandul ca de fapt palaria imensa pe care scrie spiritualitate ascunde nenumarate forme care se modifica dupa cum bate vantul politic si economic. Interesele geo – strategice dicteaza moda in spiritualitate, asa cum de altfel se intampla si in zona religiilor.

Sa ma explic un pic. Pe vremea cand  eram locuitorii pesterilor limbajul vocal era extrem de redus. Doar sunete care apoi incetisor s-au transformat in cuvinte scurte. Intelegerea intre oameni era la nivel de gestica, de privire si desigur sunet. Dar mai era un limbaj: gandul, aceasta cuanta energetica ce avea forta si nu se impiedica de nimic. Era legatura directa intre mintile si mai ales sufletele acelor oameni pe care noi ii numim azi primitivi . Primitivi suntem de fapt noi, cei de azi! Spiritul lor comunica atunci cu spiritul universal. Al nostru e pe stand by, dar mai speram inca! Acei oameni erau in conexiune directa, simteau, intelegeau si stiau ceea ce noi nici macar nu ne inchipuim. Noi insa ne numim spirituali pentru ca suntem vindecatori, tamaduitori, samani, yoghini, inforenergeticieni, bioterapeuti, reikisti; facem theta healing, medicina germanica, karuna, vindecari cu flacara violet, cu culorile ingerilor, cu puterile magice ale sfintilor si ale Fecioarei Maria, etc, etc, etc. Suntem cabalisti, suntem filozofi, liber cugetatori, gnostici si agnostici, si din nou etc, etc, etc. Vorbim frumos, in fraze mestesugite, mimetice. Fiecare cale spirituala are un limbaj specific. Daca le incurci amestecand de exemplu si NLP-ul te-ai ars. Anatema scrie pe tine si pe sufletul tau zbuciumat care nu si-a cantonat nici pana acum spiritul intr-o barca anume in care sa plutesti lin, condus de guru spiritual al caii respective.

In concluzie nu e bine de loc! Nu mai pot da voie gandului sa fie liber. Trebuie sa ii pun haturi si sa-l priponesc intr-un tarc de unde nu are voie aproape nici sa respire decat daca i se da voie; cu alte cuvinte daca se cade, daca are binecuvantarea sefului cel mare si desigur a celor mai mici, si mai mici si a celor foarte mici care sunt multi si enervanti pentru ca stau numai cu ochii pe tine in asa fel incat nici in fund nu te mai poti scarpina fara sa te parasca la…centru. Asta e!

Ai idei? Rau! Stai jos si caieste-te. Da, seamana a zona religioasa intr-un fel si spiritualitatea asta! Trebuie sa fii umil, smerit, tacut, respectos, ascultator. Sa raspunzi prezent la orice ora din noapte si din zi la comenzi, mai ceva ca la armata, sa donezi, sa te sacrifici, sa nu mai ai viata ta ci a lor, si de fapt nu a lor pentru ca rarisimi sunt cei care traiesc in spiritul a ceea ce afirma, ce propovaduiesc.

Si atunci? Atunci zic sa faci ceea ce simte spiritul tau. Sa il asculti. El e ingemanat cu universul. Ai trecut sau inca treci pe la usi diverse pe care scrie spiritualitate. Foarte bine! Invatatura, studiul, accesul la cunoastere nu a facut rau la nimeni. Proceseaza si alege!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.