Planul de foc

0
549

Timp de doi ani, dar zilnic in anul ce a trecut, am postat pe paginile si grupurile mele, foarte multe citate si puncte de vedere, invitatii la cursuri, seminare, ateliere si mastermainduri despre dezvoltare personala, despre public speaking, mentorare, coaching. Am tras nadejdea ca ceva se va schimba in bine.Lucrurile nu au stat asa. Trist dar adevarat. La sfarsit de an, asa cum sunt obisnuita sa fac si cum am insistat sa faca cei care ma cunosc dar nu numai, am trecut in revista plusurile si minusurile din activitatea mea. Sigur ca as putea sa stau cumintica pe canapea, urmarind seriale, emisiuni tv, vorbind la telefon cu cine are chef de trancaneala, plimbandu-ma sau dormind ca ursul. Obisnuintele mele sunt altele ! Am ales sa incerc sa ma predau, minte si suflet, celor din jur, vorbindu-le, povestindu-le, explicandu-le de ce au nevoie ca de aer de dezvoltare personala. De ce sunt cumva obligati fata de ei si copiii lor, fata de colegi, prieteni, etc., sa avanseze, sa urce treapta cu treapta. Experienta mea – iata – de -o viata de acum, la care am adaugat cu mult drag, desi uneori cu drame reale, investitii insemnand cursuri, traineri, oameni de mare calitate. Pe langa studiile pe care le am, adaug NLP, WINGWAV, JMT, retreat-urile, cursurile spirituale, etc, toate m-au determinat sa plonjez in interiorul meu, scotand din adancuri lucruri bune dar si mai putin bune. Am dat bonjour cu mine, cea reala, nu cea fabricata pentru exterior, pentru societate. Multe mi-au displacut si m-au facut sa-mi fie rusine dar in aceeasi masura sa ma inteleg si sa inteleg de ce sunt totusi parte din mine. Intre eu si ego este o mare batalie. Eul este limpede, curat, pur, sincer, detasat, ingaduitor. Egoul este plin de aroganta, lipsa de smerenie, nesincer, profitor.

Ce-am invatat din acest ultim an care a fost plin de probleme, greseli, atitudini cel putin ciudate, alegeri si bune si nepotrivite, sanatatea la pamant, caderi psihice, lamentari, invinovatiri, lipsa banilor si a oportunitatilor, insingurare, lipsa chefului de a mai face ceva, lipsa iubirii, disparitia dorintei de a urni muntii din loc, asa cum sunt obisnuita sa fac, etc…

Am invatat ca daca nu faci curatenie in tine si in jurul tau nimic nu va functiona asa cum trebuie ! Daca nu aplici corect ceea ce ai invatat, ce ai primit, daca nu-ti asiguri centura care sa te tina la suprafata fara sa te afli in vreun pericol, daca nu te atasezi unui grup de prieteni care sunt la acelasi nivel de vibratie si de cunoastere ca tine, daca nu lasi in urma tot lestul care te-a tras in jos atata amar de vreme, doar numai ca sa faci pe plac altora, nu esti pe drumul corect. Mereu vei spune cu durere si neputinta : ce mi se intampla, de ce sunt aici, de ce ma aflu intr-o bucla, de ce sunt blocat, de ce nu am iubire si bani in viata mea, de ce nu am tandrete si vorbe blande, bune, de ce, de ce… De ce-urile astea devin bombele care te deprima, te sperie si te ameninta, facandu-te sa ramai intepenit in neputinte. Multe. Ele sunt parsive pentru ca se cheama una pe alta pana te inghesuie intr-un colt de unde simti ca nu vei mai iesi.

Am spus toate astea pentru ca am trecut pe acolo si pentru ca am putut sa constientizez iesind din mizeria asta numai datorita celor invatate, studiate si aplicate practic dar si datorita unor oameni cu suflet frumos! Nu te poate ajuta nimeni daca tu nu vrei. Si primul care iti intinde mna esti tu, sa nu uiti ! Si apoi, cei care te inconjoara si inteleg prin ce treci.

Energia colegilor din John Maxwell Team este atat de mare incat a venit peste mine si efectiv m-a pus inapoi pe scaun, la lucru. Ascultand lectiile de pe platforma nu ai cum, repet : nu ai cum, sa nu te trezesti la viata, sa nu capeti puteri ! Devii capabil sa misti resorturile interioare, sa te pui pe treaba si sa dai magarului incapatinat din interiorul tau morcovul pofticios. Lasi deoparte si lehamitea si lipsa chefului si disperarea si depresia, cand vezi ca oamenii dau din aripi, invata zborul, dau cu ciocul de pamant, le zboara penele in aer dar ei nu se lasa. O iau de la capat pana reusesc sa zboare frumos ! Si asta da curaj si te determina in cele din urma sa-ti amintesti cat de frumos esti echipat pentru orice ti s-ar intampla. Uneori chiar si petru moarte !

Cum sa mai zabovesc in nesimtire cand in jurul meu lumea se misca !

Acum vin si te intreb fara sa cer cont sau sapun presiune pe tine : tu ce vei face cu viata ta ? Ce invataminte ai tras din anul care a trecut si care iti este planu de foc ? Lasa in urma trenului tot ce te-a ingreunat si treci la treaba!

Nu te voi mai bate la cap invitandu-te la cursuri si ateliere ! Spun doar ca acum ca stii cine sunt, cu ce ma ocup si ce iubesc sa fac, ma vei cauta tu atunci cand vei simti nevoia sa o faci ! Sunt gasibibila !:)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.