Parerea mea!

0
121

De-as putea explica oamenilor care pierd atat de mult timp framantand si rontaind tragediile, dramele, povestile altora,cred ca m-as felicita! Nu pot intelege cum este posibil sa nu-ti vezi de viata ta cand ai atatea de facut, de schimbat si de imbunatatit! De ce sa lasi timpul sa zboare pe apa garlei pentru ceva ce nu intelegi foarte bine in conditiile in care tu nu stii exact toate datele evenimentelor? Oare nu este suficient ceea ce ni se intampla fiecaruia? Aduni ca harciogii imagini disparate din viata oamenilor, legende si tot felul de ineptii. Pe multi nici nu-i cunosti, nu i-ai intalnit niciodata in viata ta. Ai auzit doar!Ai fost tu in papucii personajului? Stii ce gandeste, ce traieste, ce simte? Stii conjuncturile, atitudinile,situatiile?

Cum as putea sa te conving macar pe tine, draga cititorule, ca in fata mortii exista o rutina simpla: tacerea si o rugaciune spusa in gand pentru cel/cei plecati? Sigur ca exista curiozitatea umana, fireasca. Dar exagerand-o si inflorind-o, ea se invecineaza cu barfa si rautatea. Se invenineaza si devine parsiva. Intram in poveste si incepem sa o mursecam in fel si chip, trezindu-ne ca noi chiar “stim” atat de multe despre personaje. Nu-i nimic adevarat! Nimeni nu stie pe nimeni! Intelegeti va rog! De ce? E foarte simplu: fiecare suntem entitati de sine statatoare. Venim fiecare cu povestea si treaba noastra, cu misiunea, scopul si intentia noastra. Convietuim impreuna pentru ca am ajuns in acelasi areal dintr-un anumit motiv. Oricum motivul nu are nimic in comun cu bagatul nasului in viata celuilalt. Cu cat suntem mai discreti, mai politicosi si mai cu mult bun simt, se asterne pacea intre oameni, se echilibreaza relatiile si fiecare are timp sa-si urmeze calea. Nu stiu cum se face ca nu oservam faptul ca pierdem timp de folos bantuindu-ne unii pe altii. Cred ca este momentul sa incetam! Parerea mea!
Se zice ca barfitorul este ca un pantof vechi caruia nu-i sta limba niciodata la locul ei! Pana la urma asta devenim – ca ne placem sau sa o recunoastem – in momentul in care ne doare capul de cei care au plecat sau sunt in necazuri mari: barfitori!Si iarasi spun: parerea mea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.