Om si atat!

12027527_913813022040288_2222347150106265807_nAzi m-am gandit la calitatea oamenilor si mi-a venit sa rad! Auzi, calitatea oamenilor, de ca si cum ar fi produse in rafturi de magazine! Si totusi obisnuim sa mai spunem: acesta este un om de calitate si suna frumos! Suna a om special, de rang inalt. Suna a om care are o suma de calitati, da, care intr-o impreuna lucrare dau rostul acelui om si nivelul la care se afla.

Imi place sa spun despre oameni ca sunt frumosi. Cand o fac nu ma refer neaparat la aspectul fizic ci in mod deosebit ma refer la sufletul lui si la atitudini, la gesturi. Cred foarte mult in gesturile mici! In gesturile mici citesti oamenii mari; iata, oamenii de calitate.

Azi mi-am luat ceasca de nefericire pe care vad ca o tot inghit intr-una in doze homeopate, desi ma straduiesc din rasputeri sa o preschimb in stari bune, de oarecare bucurie sau de veselie, de multe ori prefabricata doar ca sa induc in eroare pe cei care cred ca eu ar trebui sa rad intr-una, pentru ca nu am de ce sa fiu trista. Ce usor te pot judeca unii fara sa te cunoasca, fara sa-ti stie chinul, gandul, durerea! Si eu as vrea sa fiu zambacelul de servici pentru ca imi place sa zambesc si mi-e drag cand vad ca oamenii se lumineaza cad spun o trasnaie sau pur si simplu ma stramb. Hei, cat poate cantari un zambet! Stiu asta pentru ca ii pretuiesc nespus de mult pe cei care reusesc sa imi schimbe starea atunci cand flotila da semne ca mi se scufunda. Ii ador pe acesti oameni care ma prind din zbor de cate o aripa si zboara un timp pe langa mine asigurandu-se ca pot continua singura drumul mai departe sau mi se alatura fara sa-mi promita marea cu sarea. Ma convinge doar ca este acolo pentru mine si asta conteaza enorm !

Sunt unii oameni care te simt si fara sa te bata la cap, fara sa-ti turuie sfaturi cu nemiluita, fara sa te certe sau sa te judece, te accepta asa cum esti: cu bune, cu mai putin bune, cu greselile trecutului sau cu lucrurile bine facute.

Simplitatea lucrurilor intelese da profunzime legaturilor dintre oameni, oricare ar fi ei, orice sex sau varsta ar avea, orice limba ar vorbi! Omul simplu e OM! OM DE CALITATE DECI!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.