Oftatul la femei

20389_1430164567278943_228839307202228089_nAzi nu sunt sigura daca am sa ma gandesc la ce inseamna pentru o femeie un barbat puternic alaturi de ea sau la situatia economica a Romaniei si modalitatile de atragere a fondurilor europene nerambursabile sau la situatia din Siria sau la ce reteta de zacusca sa ma opresc in toamna asta.

Azi las mana sa urmeze primul gand, de exemplu de ce ofteaza femeile asa ca din senin. Am observat ca din cand in cand femeia suspina, ma rog, ofteaza, dar tonalitatea e alta, in functie de situatie. De pilda, daca este enervata ofteaza cam ca un taur – mai mult pufaie pe nari. Daca este trista, ofteaza adanc, ca un scancet de copil. Daca este geloasa ofteaza in mici cascade, ca si cum ar expira in trepte, ca sa nu faca implozie. Daca este indragostita, ofteaza usor, delicat, cu finete; e un fel de sunet care te trimite automat la ceva de natura romantica. Daca este parasita de iubit, si e din vina lui, ofteaza hotarat, cu vehementa, de ca si cum ar continua in acel oftat o cearta imaginara. Daca ea si-a parasit iubitul, oftatul e scurt. Un fel de expiratie care suna a eliberare. Daca iubeste si e imposibila acea iubire si e doar in mintea si sufletul ei, atunci in mod cert vei auzi un oftat dureros, inabusit, care iese din cand in cand cam pe furis. Daca a pierdut pe cineva drag, ofteaza prelung. Daca e nehotarata in luarea unei decizii ofteaza des si zgomotos, usor razboinica.

Si cam asa e cu oftatul la femei. Daca esti un pic atent poti afla multe despre ea fara sa o tragi de limba prea mult. Oricum o femeie nu-ti va spune niciodata totul desprea ea, deci nu te gandi nici o clipa ca o vei putea cunoaste perfect vreodata. Dar macar poti determina cam pe ce scara Richter  se afla ea cu sufletul.

Stii desigur ca e o zicala pe care chiar azi mi-am reamintit-o: un barbat – un cuvant, o femeie – un dictionar. Dar te rog eu mult, totusi nu te baza pe oftatul unei femei chiar intotdeauna, pentru ca stii tu…e femeie si cu ea nu stii niciodata pe ce picior valsezi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.