Oameni si oameni

Azi ma gandesc la inconsecventa. In acelasi timp ma gandesc si la genialitatea omului capabil sa se rezume doar la o simpla atitudine eleganta, de bun simt, din care sa rezulte rafinamentul, generozitatea si inteligenta sa.

Inconsecventa este apanajul unei gandiri obosite de urmarirea si atingerea unui singur scop: sunt extraordinar, sunt minunat, sunt perfect, sunt tot ce este mai bun sub soare, numai eu am dreptate, eu pot emite judecati pentru ca eu am dreptul sa ridic piatra si sa lovesc. Nu stiu cum e sa fii tu cel care iti poti permite sa judeci oamenii. Nu le stii sufletul, chiar daca tu crezi ca le stii existenta. Sunt de fapt felii din viata acestuia pe care tu te grabesti sa atarni etichete fara sa realizezi ce greseala enorma faci. Etichetezi de fapt felii din sufletul acelui om si reusesti de multe ori sa-i distrugi chiar si existenta, transformandu-l intr-un nimeni.

Razbunarea este modul de lucru al inconscventului. Isi urmareste prada, alergand-o, pana o oboseste si cade ametit in genunchi. Suficient cat sa-l poti lovi mortal. Omul inteligent nu face asa ceva. Chiar daca a fost stropit cu noroi, se sterge si se va grabi sa se indeparteze de sursa care l-a murdarit.

Oamenii nu sunt la fel si de aceea reactiile lor sunt diferite. Privesc insa printre gene si incerc sa-i vad la fel de buni pe toti si capabili sa genereze gesturi frumoase, cum ar fi iertarea!539102_10151066753229040_1733658610_n


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.