Nu ai cum!

0
48

Nu ai cum! Nu ai cum sa vrei o clasa politica noua, pregatita,fara ca a patra putere in stat, presa, sa nu aiba viteza de reactie care se cere mai ales cand situatia in care se afla tara, o cere!

In nici o tara democratica, cu istorie in jocul pentru putere, presa nu este agatata de pulpana mai marilor zilei. Presa nu cerseste ci bate cu pumnul in masa si este vocala. De ce? Tocmai pentru rolul pe are il are. Presa e un fel de tanti care tine intr-o mana un cantar si in cealalta o pana de scris.

Un jurnalist care-si respecta meseria stie ca are o misiune si ca in momentul in care a derapat a si cazut sub masa de joc. Nu mai este “presar”! Devine obedient puterii politice, este cumparat si platit dupa cum merita. Se descalifica!

Cine lucreaza in presa stie exact ce spun. Daca in urma cu ani lupii tineri misunau in aria politica cu mare viteza, aratandu-si coltii si maraind amenintator, acum aceeiasi lupi au imbatranit, s-au harsit , desi inca mai musca. Au aparut nume noi, tineri care sunt scoliti in tara si in afara, in de-ale jurnalismului, dar parca au alta stofa, mai moale, mai blanda. Nu toti, desigur, dar nu ma pot abtine sa nu fac comparatie cu ce este si ce a fost. Oboseala si lehamitea s-au asternut peste veteranii din presa, si putin probabil sa vedem schimbare in trend.

Zilele astea am asistat la cele doua aparitii aproape concomitente ale celor doi candidati la presedintie . In aceeasi masura am vazut prestatia jurnalistilor din media. E cu fara comentarii!

Chiar mi-e dor de lupii tineri din presa romaneasca pentru ca nu ai cum sa faci politica intr-un stat in care politicienii mituiesc tot ce le trece pe dinainte fara sa tremure de frica celei de a patra putere din stat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.