Misogin sau jagardea?

slugarnicia

Caldura mare coane Fanica! Hai coana Joitico sa te fac o bere cu guleras! Vorbe spuse cu drag intre doi prieteni vechi! Terasa, racoare, atmosfera placuta, numai buna de dezlegat povesti nespuse sau traite candva.

Alaturi de masa noastra sunt trei barbati – oare de ce nu i-am numit domni, ca ar fi fost elegant din partea mea! Iata de ce: cine bai, curva aia ? Da’ mai da-o-n p… mea de tiganca borata! O stiu ca pe buzunarul meu! Asta bai? Asta care suge trombonul cu buzele ei de vaca la toti maharii din Bacau? Numai cand o vad ca isi da ochii aia de cacat peste cap si isi tuguie buzele borasc bai! Duceti-va dracului!…Eu is tata’ ei! Boarfa, stoarfa, aia e!… Omul transpirat si nervos, isi facea vant cu telefonul bengos si tot tragea de gulerul camasii albe descheiate regulamentar dar uda fleasca. Trag cu ochiul; ceas de fite, pantaloni bleumarin, pantofi scumpi, tuns ca la carte…Hm! Aici imi miroase a om care lucreaza fie in administratie fie in politica. Bingo! Conul Fanica de la masa mea se saluta jovial cu nenea enervat de caldura dar si de subiect. Imi fortez norocul si susotesc cu omul de dinaintea mea: primarie? Rade strengareste: ce tare esti, nu ti-ai iesit din maneca! Da. E din brigadierii noi. Rad si eu dar urechea mea era deja la masa de alaturi pregatita sa inregistreze din nou. Bai, nu stiu cum o suporta barbat’su, ca el e baiat de treaba! Un tip lat in umeri si cu ceafa tunsa de toti bani, cu cercel in urche – diamant, zice un dracusor in mintea mea – rade sacadat si ragusit: da-te bai in ma-ta! E misto tare tipa! Are niste tate si un curan de te trec racorile! Bai, da fii atent aici, e de-a noast’ asa caaa...si lungi a-ul cat mai mult! Al treilea incepu si el sa latre cu gura pana la urechi: i-ai pus-o si tu? Parca era un pui de caniche. Cand radea scutura capul in dreapta si in stanga, fluturandu-si  pletele crete si lungi. Isi trecea intr-una limba peste buzele umede si groase ca intr-un gest usor obscen. Da-te bai si tu in p..a mea, il repezi primul. Te bagi ca… Ca ce, ca ce, clantani pletosul topaind pe scaun nerabdator. Primul nu-l baga in seama si continua facand spume la gura stransa a furie. Las’ ca vorbesc eu cu Cosminel sa o dea pe liber de la muzeu. Scrie ce vrea si cum ii place si nu e bine. Umbla ca o catea  in calduri dupa subiecte si tot ne ataca. Cel voinic ricana filozofic: cre’ca!…Baaai, tu habar n-ai ce ne-a facut asta in campanie! Si lui Romica tot ea i-a cantat prohodul! N-a dat-o el afara din primarie? Omul cu camasa alba era tot mai zadarat si aproape ca se sufoca de furie. Canishul incepu sa turuie, tragand cu pofta din tigara supersubtire: vezi ca nu te pricepi? E de-a noastra! A fost pusa de Hasul ca sa faca praf in tarana goala! Hai mai ca e o scumpa, o desteapta! Mie imi place tipa! Arata si tare! Ce ai cu ea! Raspunsul veni, de loc jovial: am bai, am, ca vreau sa plece de acolo ca sa facem schimbarile si de curul e nu putem. Asta-i doberman!…

Cu tristete oarecum ca pierdeam firul povestii m-am intors catre amicul meu si m-am straduit sa nu fiu nepoliticoasa. In mintea mea beculetele se aprinsesera ca in pomul de Craciun. Sa fie vorba desprea ea sau?… Clar, despre ea era vorba. Dar nu asta era interesant ci nebunia si isteria care se zbenguie pe unde-i place. Si de atunci un gand nu-mi da pace: oare brigadierul e misogin sau jagardea?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.