Mai este timp!

11703374_875735189182583_8807480813396555256_nAzi m-am gandit la libertate dar si la cenzura. Libertatea ca alegere si ca traire, in armonie cu toate cate ne-a pus la dispozitie mama pamant, in armonie cu universurile si in armonie cu noi insine. Cenzura ca mod de reprimare automata a violentei, a urii, a lipsei de intelegere si de toleranta.

Traim un timp special. Se pare ca istoria – atat cat am avut acces la ea in mod real – ne spune ca toate aparentele inclina sa credem ca este unic. Nanotehnologiile au depasit mult puterea de acceptare in gandirea  omului simplu. Mass media lucreaza cu tenacitate pe toate formele ei specifice, dar nimeni nu mai stie ce este adevar si ce este minciuna. Cuvantul manipulare este greu si suna urat, dar realitatea este ca in fiecare clipa ea se aplica cu nonsalanta si aplomb. Isi face treaba.

Conspiratiile si trimiterile la scenarii oculte dau semne de oboseala. Nu se mai mira nimeni de ele. Sunt acceptate ca si cum ar fi zilele saptamanii si nici nu se mai agita nimeni. Interesant ca oamenii isi pun intrebarea cam asa: bine-bine, inteleg ca sunt unii care sunt tari in cerbice si ne fac viata amara, dar dincolo de ei, cine sau ce mai este? Si eu imi pun aceasta intrebare uneori, dar nu mai vreau sa aprofundez pentru ca stiu un lucru: toate ies la iveala, acum sau mai tarziu.

Ce vreau acum eu e simplu si in acelasi timp mai mult decat dificil. As vrea ca oamenii politici sa se aseze la masa verde cu ganduri bune si inspirationale in sens pozitiv. Sa lase in urma interesele personale si de grup, sa ni se alature pentru ca facem parte din acelasi regn, sa se desprinda de atasamente partizane si materiale si sa inteleaga ca am aterizat aici, pe pamant doar din ratiuni minunate si benefice. Daca ei nu reusesc sa faca asta totul este sortit neantizarii. Inclusiv ei! Mai este timp! Putin, dar mai este!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.