Limba romana!

10846250_558293340971721_2348362838053231187_nAzi ma gandesc la biata limba romana sacrificata pe altarul ignorantei exact sub ochii neputinciosi – cred – ai lingvistilor, ai marilor intelectuali pe care ii are tara acum!

Spun “cred” pentru ca asa cum au alunecat toate la vale in ultimii ani, asa se duce si limba romana vorbita corect. Vom ajunge in curand la concluzia ca personalul atasat pe langa ambasadele straine la Bucuresti vorbesc mai corect romaneste decat noi.

Da, sunt trista pentru asta si va strig in ajutor pe toti sa incercam sa salvam biata noastra limba romana , data prin gunoi – asa cum spune un inger frumos, care si-a inceput o dimineata cu intrebarea: oare asa se pronunta corect? Era vorba despre un cuvant – un singur cuvant scris gresit – care distorsiona flagrant o fraza. Era vorba despre un post de televiziune cu pretentii nationale, patriotice.Era vorba despre ignoranta oare?

O greseala este doar o greaseala. Se intampla si la case mai mari, dar nu si la o casa care emite in eter in frumoasa si dulcea limba roamana. Vorba ingerului: atentie la cuvinte si cum le pui in fraza! Are dreptate!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.