Intre om si inger!

Azi, ca si ieri, m-am gandit la calitatea de a fi om, de a fi inger in trup cum spun unii. E foarte nunatat acest gand. Poti sa alegi orice culoare doresti si vei constata ca vei ajunge la aceeasi concluzie: un om adevarat, in sensul ca are toate calitatile care definesc acest cuvant se identifica cu notiunea de inger. Vei ridica draga om frumos dintr-o sprinceana si vei spune in sinea ta: na, ca asta a inceput sa o ia razna cu ingerii. Fii pe pace ca nu ma supar, dar hai sa vedem impreuna daca am sau nu oarece dreptate.

Omul care te prinde de mana atunci cand aluneci, cand te impiedici, cand cazi, oare nu e acel inger aparut de nicaieri, ca din senin, si fara sa iti ceara ceva anume te ridica, te sustine si, mai mult, merge pe langa tine un timp ca sa fie sigur ca nu te mai clatini si nu mai esti slabanog?

Omul care se uita in ochii tai si iti citeste lacrima, nu e acel inger care gaseste un cuvant bun, un sfat, o rezolvare la necazul tau, oare nu e inger?

Omul care te mangaie cand te copleseste durerea incercand sa preia o parte din ea asupra lui, oare nu e inger?

Omul care te imbraca atunci cand esti dezbracat si te hraneste cand nu ai o bucata de paine si te intareste in spirit atunci cand greul a dat navala peste tine, oare nu e si el inger?

Omul care atunci cand vede ca nu ai puterea sa te ridici de la pamant se aseaza langa tine avand rabdare sa te ridici la timpul potrivit, nu e inger?

Omul care desi nu are ce sa-ti dea ca poate nu are nici el, dar un zambet bun si o mangaiere este in stare sa o dea, nu e inger?

Omul care te ia in brate si te iubeste, care iti cauta buzele uscate de amaraciune si tristete sarutandu-le cu pasiune si inflorind in tine gingasie nu e si el tot inger?

Vezi dragul meu om frumos, ca si tu esti un inger care din cand in cand vii sa-mi citesti postarile.

1375937_10151719122404023_1544378556_nDeci intre om si inger ce distanta ar putea fi oare? Doar o mangaiere de aripa sau de mana buna. Eu le sarut pe amandoua cu aceeasi dragoste si onorez existenta omului intrupat in inger si a ingerului intrupat in om!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.