Interviu neconventional cu MARCEL MIHAI

0
141

Intalnim oameni interesanti pe parcursul calatoriei noastre terestre. Si este firesc sa se intample asa pentru ca de fapt ne regasim cu spirite luminate care stau o vreme alaturi de noi, spre a da o mana de ajutor, spre a cizela, spre a slefui diamantul din noi si in special pentru a ne scurta cautarile noastre care de multe ori se intampla sa fie lente.

Marcel este unul dintre acei oameni care vin sa ne lumineze calea si sa ne faca mai senini, mai vioi si mai veseli. Este un barbat care te scaneaza dintr-o privire poznasa, uneori usor amuzat de ca si cum ar fi vazut el ceva acolo in interiorul nostru care-i place. Fire optimista si tonica, Marcel Mihai este o prezenta de care ai nevoie si iti face bine sa il stii prin preajma. Dincolo de toate, este un romantic autentic, un indragostit de pamant si natura, un om rabdatotor si intelept care in afara de NLP te poate invata multe. O gluma, un banc, o povestioara cu talc si ai prins din zbor tot ceea ce de fapt ti-ar cere timp mai mult pentru a pricepe miezul lucrurilor. Marcel este cu adevarat un om care fasoneaza spiritul celor cu care intra in contact si care ti se lipeste frumos pe suflet!

 

 

 

 

descărcare

  1. Daca ar fi sa rezumi in cateva cuvinte, ce ai spune despre dezvoltarea personala, despre NLP?

 

NLP, ca formă de susținere a dezvoltării personale, pune la dispoziția oricărei persoane tehnici cu ajutorul cărora persoana devine conștientă de propriul potențial și îl poate folosi exact așa cum își dorește.

 

  1. Cum ai inceput sa te apropii de aceasta zona a programarii neurolingvistice, stiut fiind ca erai unul dintre specialistii pilotajul de Mig-uri care nu se fac doar intr-un simplu curs !

Cu toate că aveam o pregătire destul de solidă și abilități practice dezvoltate, atunci când am înțeles că omul poate oricând să „crească”, cu condiția să-și dorească acest lucru, metoda pusă la dispoziție de NLP m-a încântat prin simplitatea și – mai ales – eficiența sa.

 

  1. Viata te-a pus de multe ori in situatia sa alegi si sa o iei de la capat, ce sfat dai copiilor tai dar si celor tineri care se bucura de seminariile pe care le sustii la liceele din Bacau ?

Cred că chiar faptul că putem să o luăm de la capăt este chiar frumusețea vieții. Pe măsură ce acumulăm experiență devenim alți oameni și devine firesc să căutăm să descoperim noi drumuri, noi dorințe și noi speranțe.

 

  1. Cum este privita activitatea legata de NLP din Romania, in Germania de pilda ?

Asociația Română pentru Programarea Neuro-Lingvistică este a doua ca număr de membri din Europa, prima fiind cea din Germania (DVNLP). Devine evident faptul că ARONLP este partenerul de bază pentru asociația germană și putem spune că, în domeniul NLP România are un loc de cinste la nivel european ; suntem membri fondatori ai asociației europene de profil și o poziție importantă în luarea deciziilor. Activitatea NLP din România este privită cu respect și chiar cu admirație, având in vedere dezvoltarea continuă a asociației, calitatea deosebită a formărilor și acțiunile organizate de către ARONLP.

 

  1. De ce sunt utile cursurile si antrenamentele de NLP?

Marea contribuție a NLP la dezvoltarea umană este faptul că poate fi folosit de către orice persoană, indiferent de pregătirea sa, nivelul de cunoștințe și abilitățile dobândite.  Abordarea sistemică și posibilitatea utilizării în mod personalizat pentru fiecare persoană îi conferă universalitate și eficiență.

 

  1. Au nevoie echipele de manageri de aceste cursuri ? De ce ?

Pentru manageri sunt necesare aceste informații din două perspective : cea personală și cea de lider. Pentru a fi cu adevărat un lider recunoscut de către echipă este nevoie, în primul rând, ca echipa să îl perceapă ca lider ; ori acesta implică dezvoltarea profesională și personală a persoanei respective, asfel încât recunoașterea valorii managerului să vină ca urmere a calităților acestuia și nu impusă prin ierarhia poziției. Și, poate cel mai important lucru, calitatea deciziilor influiențează în mod direct echipa în ansamblu, precum și pe fiecare membru în parte.

În al doilea rând, abilitățile de lider sunt determinante pentru rezultatele echipei. Liderul este cel care determină misiunea și viziunea echipei, oferind perspectiva continuității și dezvoltării organizației în contextul sistemului mai mare din care face parte aceasta.

 

  1. Poate schimba nlp-ul discursul politic precum si optiunile unui electorat avizat in cadrul unei campanii de alegere de primar, de exemplu ? Cum si de ce ?

Cu siguranță o persoană care are informații și abilități dobândite cu ajutorul NLP va putea transmite mult mai eficient mesajul politic, astfel încât acesta să aibă un impact cât mai mare asupra alegătorililor. În același timp, un electorat avizat va ști să „decodifice” corect mesajul transmis de către candidați, să adreseze întrebări corecte și să-și exprime dorințele și nevoile foarte clar și concret și să ia decizii fundamentate, corespunzătoare aspirațiilor sale.

 

  1. Intr-o familie se pot face aplicatii de NLP ? Se schimba ceva ?

Cred că aceasta este esența dezvoltării societății umane ; cu cât familia evoluează, cu atât „produsul” ei este mai bun și viitorul este mai luminos. Cu cât părinții au informații și abilități dezvoltate, cu atât mai mult copiii vor fi mai bine pregătiți pentru viitor. În același timp, relațiile de cuplu sunt mai profunde aducând împlinire și fericire pentru parteneri.

 

  1. Ce este ASPERA si ce planuri are ASPERA pentru toamna asta ?

ASPERA este structura legală sub care, din 2004, ne desfășurăm formările și ne aducem o umilă contribuție la dezvoltarea umană. Pentru noul an NLP urmează să demarăm la Bacău o formare NLP Practitioner și două NLP Master Coach la Bacău și la Chișinău. În octombrie vom desfășura și examenul de formatori pentru persoanele care în prezent sunt la formarea de Trainer NLP, care se va finaliza cu certificare ANC, recunoscută de Ministerul Educației. Participăm în mod direct la organizarea Congresului ARONLP la București in 8 octombrie și vom participa la ședința asociației europene  de la Berlin, la sfârșitul lunii octombrie. Mai avem in plan și alte proiecte privitor la copiii, liceeni, precum și acțiuni care să implice persoane din Bacău care deja au absolvit formări de NLP.

 

  1. Ce concluzii poti trage daca ar fi sa faci acum un bilant al existentei tale si ce simti ca vrei sa faci mai departe, atat in plan personal, familial cat si in cel al domeniului in care activezi acum ?

Privind în urmă trăiesc sentimentul de mulțumire și împlinire. Peste tot unde am trecut a rămas câte ceva și sunt mulțumit că am contribuit, cu toată ființa mea, la ceea ce am primit de la înaintașii mei. Viitorul este plin de planuri și speranțe. Voi continua să ofer ceea ce am primit, să-mi aduc partea mea de contribuție la dezvoltarea oamenilor, la o lume tot mai bună. Să găsesc noi forme de implicare pentru persoane de toate vârstele, începând cu copiii și terminând cu copiii cu mai multă experiență de viață. Pe plan personal, trăiesc bucuria de a simți în palmă țărâna, de a admira plantele și pomii din grădină cu cresc și rodesc și pregătesc locul de joacă pentru nepoțeii care vor veni la timpul cuvenit. Și să simt că trăiesc cu adevărat, cu dragoste pentru mine și cei din jurul meu și cu recunoștință pentru viața minunată care mi s-a dăruit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.