INTERVIU NECONVENTIONAL CU ADRIANA YAMANE

10550851_655822367859182_95605128269973062_n

Speranţa este ceea ce ne îndreaptă corabia vieţii către ţărmurile împlinirilor. – AY

1. Cine este Adriana Yamane ? O intrebare tipica, uneori enervanta, dar de data asta foarte necesara !
1. Eu sunt… mai bine incerc sa explic: daca as fi o floare, as fi o floare de nu-ma-uita. Daca as fi un animal, as fi probabil o lebada: mare, plutitoare pe ape si prin cerul plin de stele. As fi o carte de povesti cu zane, si as fi auriul razelor de soare privite printre genele putin intredeschise. As fi iubirea care imi da viata.  
2. Ne-am intalnit cu multi ani in urma pe un grup din Yahoo format de tine, denumit foarte frumos suflet-l. Ai facut un lucru extraordinar pentru ca acolo ne-am dat intalnire sufletei si sufletele de pe intreg mapamondul. Au fost topik-uri extraordinare – si inca mai sunt – care au creat de multe ori emulatii. Am intalnit, datorita tie, oameni frumosi la suflet, la chip si la minte ! Ce a insemnat si ce inseamna in continuare acest grup pentru tine ?
2. Grupul suflet-l este un loc real, pentru ca lumea virtuala este pentru mine o lume perfect legitima, unde prieteni care se cunosc poate doar prin vibratia gandului si a cuvantului se intalnesc si isi povestesc din trairile acestei lumi. 
3. Am sesizat de-a lungul timpului o mare gratie si gingasie in modul de a te purta cu oamenii. De unde vine aceasta stare pe care rar o intalnesc?
3. Multumesc pentru perceptia atat de sensibila a caracterului meu. Nu prea sunt obisnuita sa se uite cineva la mine, dar singurul lucru pe care stiu ca vreau sa-l fac intotdeauna este sa comunic cu cei din jur de la inima la inima. Incerc pe cat posibil sa nu ranesc, ci sa ofer tuturor din ce am eu mai bun.
4.Ce inseamna pentru tine familia ? Faptul ca traiesti in Japonia ce a schimbat in sufletul tau, in conceptiile tale despre viata ? Cum te-ai adaptat ? Ce-ti lipseste acolo si gasesti in Romania ?
4. Familia este grupul de oameni fata de care am o raspundere mai speciala. Japonia a fost buna pentru mine, pentru ca am putut aici sa fiu eu insami, fara sa mi se impuna un anumit mod de a gandi sau un comportament anume. Ce-mi lipseste aici? Hmm… poate niste miere cu aroma de padure, gem de visine (dar imi trimite mama asa ca e ok 🙂 si programul fain de revelion.
5. Lucrezi cu copiii si am constatat ca pleaca de la tine spre ei o mare iubire, luminoasa si plina de Adriana-Yamane2inocenta. Ce ii inveti, ce le spui, cum interactionezi cu ei pentru ca au un mare respect pentru tine ? Ce inseamna a educa pentru tine ?
5. Cu copiii pot sa comunic usor si fara grija ca nu voi fi inteleasa corect. Copilaria este comoara noastra, sursa tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte. A educa, in intelegerea mea, este a oferi copilului  discernamantul necesar pentru a face alegeri bune in viata. 
6. Cum ii simti pe romani si cum se vede Romania de acolo, de la tine, din Japonia ? Ce le lipseste romanilor ca sa fie fericiti si uniti ?
6. Pe romani ii simt ca fiind familie apropiata. Cred ca romanului ii trebuie intotdeauna o viziune inalta, ca sa poata sa priveasca in sus, cu capul drept. Trebuie lucrat inca la acceptarea si onorarea feminitatii si masculinitatii, la recunoasterea modestiei, a omeniei autentice si a nobletei sufletesti in care natiunea aceasta nu este deloc saraca. 
7. De curand ai lansat o carte, pentru care te felicit. Care este ideea de baza a cartii si de ce ai daruit toate drepturile de autor catre o fundatie ?
7. Multumesc.❤️ Ideea de baza a cartii “Copiii din Padurea Zanei” (The Fairy Woods Children) este faptul ca se poate ca viata sa poata fi traita ca Arta.  Potentialul fiecaruia trebuie trezit si cizelat cu grija, ca pe o comoara ascunsa si deosebit de pretioasa. Am daruit castigul acestei carti la asociatia World Food Org. pentru ca publicarea ei a coincis cu marele cutremur din Nepal, si atunci am simtit imediat nevoia sa ofer ceea ce am avut mai pretios, creatia mea. 
8. Ai calatorit mult – si cu piciorul dar mai ales cu spiritul. Unde se afla acum umanitatea si ce crezi ca se mai poate face pentru a ne salva de la un imens holocaust ?
8. Imi place sa calatoresc, si am avut noroc sa intalnesc oameni buni si experiente de neuitat in calatoriile mele. E atat de minunat sa te ridici in zbor deasupra norilor! Nu-mi vine in minte o idee geniala de salvare a omenirii, avand in vedere ca nu vad omenirea ca fiind pierduta, ci doar inmatriculata la Scoala Pamant, unde sunt lectii, teste, corijente, premii, si de toate. Asa ca traiesc cu convingerea faptului ca daca sfarsitul nu este fericit, atunci nu este inca sfarsitul. Cartea mea cuprinde dealtfel cateva tinte de atins intr-un viitor pe care eu il doresc sa fie cat mai aproape.
9. Ce proiecte ai pentru anul care vine ?
9. Mi-a placut dintotdeauna sa lucrez. Sunt fiinta creatoare. Predau engleza si am multi elevi, carora le predau mai mult decat engleza. Am in lucru deasemenea o carte noua, si nu pe ultimul loc este grija mea pentru familie, pentru cei care vin sa-mi ceara ajutorul, atat oameni cat si alte fiinte. 
10. Ce le urezi cititorilor tai ?
10. Urarea mea este indemnul Ariei din ultima poveste a cartii mele: Sa gasim in suflete cantecul nostru interior, prin care sa ne traim viata in armonie, cu frumusete si blandete, si cu pace sufleteasca
the-fairy-woods-children-banner
Afişare mesaj original

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.