I’m Idessa!

0
40

“Dau mana libera sufletului meu si ma las condusa de el ! Viata este simpla si divina ! ” – Ghis

In urma cu un an am avut posibilitatea sa stau pe langa Ghis, in Canada. Cine este Ghis? este un om liber. Si cand spun liber inseamna ca nu mai are nici un fel de legatura cu sisteme, cu banci, cu politia. Ea are dreptul de a vorbi liber. acest drept l-a obtinut prin intelegerea corecta a starilor de fapt. Ea stie exact ce inseamna sa ai parte de un proces terorizant, sa stai la inchisoare cu catuse la maini si picioare, privata de orice contact cu lumea. De ce? Pentru ca a indraznit sa-si ridice capul din mijlocul turmei si a grait. Ea, medicul cu realizari grozave, ea sotie si mama a trei copii, a vorbit deschis despre mafia medicala, despre absurditatile unui sistem naimit, a adus argumente si dovezi clare. Pe numele ei complet, Guislaine Lanctot, a facut dovada rectiliniaritatii pe care ar trebui sa o avem toti prin nastere ca fiinte vii, libere si suverane. Femeie frumoasa, mignona, demna, puternica, desteapta, te face sa te opresti din nebunia zilelor si sa incepi sa gandesti. Sa pui unul langa altul toate criteriile care te-ar putea determina sa iti isuseti logica lucrurilor din modul ei de gandire. Ghis a vorbit in fata a zece oameni din diverse tari ale lumii despre efectul de turma, despre oprelistile puse voit de sistemele politice care atrag desigur si comportamentele celorlalte sisteme: economic, educational, medical, social, etc.

Despre ce vorbim? Vorbim despre tasnirea dintre oile obediente si reasezarea noastra in mod liber consimtit intr-o zona ”verde”, unde se poate trai ecologic, fara constrangeri de nici un fel. Sigur, pare ciudat ce scriu si mai ales incredibil, chiar utopic. In primele 5 zile nu reuseam sa ma desprind de modul meu de gandire. Nu reuseam sa inteleg ce spune, nici in franceza, dar nici in engleza. Nu reuseam sa accept mesajele trimise de ea, atat de concret, direct si logic. Obisnuintele mele se opuneau. Dupa o noapte nedormita, o noapte magica as spune, asortata galant si nobil cu o ninsoare de vis, m-am luminat. M-am trezit ca incep sa percep fiecare cuvant, fiecare notiune pe care Ghis le rostise pana atunci. In zorii unei zile minunate, padurea inalta acoperita de omat care inconjura locatia in care fuseseram gazduiti, am intrezarit o lume noua, din care doream sa fac parte. Timid m-am apropiat in celelalte zile atat de Ghis cat si de Francine, Luc – oamenii ei de nadejde – si ca un copil insetat am inceput sa sorb cu nesat.

Si mi-am adus aminte ca mereu am spus si am sris despre mine ca sunt un cal liber care alearga neinseuat. Si altfel cum as putea fi daca eu insami sunt Idessa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.