Haos?

0
106

Uite, azi m-am tot gandit la ce se intampla in Romania si in lume. Nu stiu de ce dar parca nu mai suntem in firea noastra! Oare chiar stim ce vrem? Am stiut noi vreodata? Ne gandim cu seriozitate la generatiile care vor veni dupa noi? Ce le lasam? O grea mostenire? Am avut si noi asa ceva, numai ca era comunista. Cum facem, cum nu facem iar ne adapostim in umbra trecutelor vremi si reactionam fara vlaga.

Sa accepti cu nonsalanta ca invatamantul sa fie in continuare politizat mi se pare crima de grad inalt! Poate chiar de Lèse-majesté, pentru ca este ofensata insasi sanatatea mintala si existenta natiunii romane. Elevii vor fi cei care au de suferit. Si nu e drept pentru ca le-am ingradit libertatea de alegere.

De fapt e ciudat un pic pentru ca se zice ca ne nastem oameni liberi! Serios? Pai in momentul in care a primit certficatul de nastere copilul a fost vandut, donat statului, prin urmare sistemului. Unde este libertatea noului nascut?

Ce va iesi din copiii generatiei acesteia care este acum in bancile scolilor si ce va iesi din generatiile urmatoare? Am senzatia ca in contextul care se prefigureaza vor iesi clone care vor marsalui alaturi de parintii si bunicii lor in frontul de partid! Ma astept sa vad din nou tablouri cu chipuri prin scoli , sa inceapa ora de clasa cu intonarea imnului – asta n-ar fi chiar rau daca s-ar schimba in unul mai energic si mai dinamic; ma astept  la militarizarea scolilor si la existenta de trupe speciale care sa-i urmareasca pe copii; ma astept sa li se fure copilaria in continuare, si uite asa sa devina personaje fara personalitate, oameni duri, robotizati si fara sa aiba voie sa gandeasca.

Dar oare de ce ma mir si de ce imi dau cu parerea? Din unicul motiv pentru ca imi pasa si pentru ca nu ma poate lasa indiferenta directia inspre care se indreapta curentul. Pentru ca simt ca si eu, si tu, trebuie sa intelegem ca suna alarma si ca este timpul sa hotaram daca o luam la dreapta, o luam la stanga, stam pe loc, mergem inainte sau mergem inapoi? Poate ca mai e loc totusi de un reviriment! Nu ma pot obisnui cu ideea ca in Romania va incepe haosul!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.