HAI ROMANIA MEA!

Romania

Azi m-am gandit ca nu am scris nimic despre meciurile de fotbal atat de asteptate de foarte multi romani. Nu am scris pentru ca am dorit mult sa vad ca mi se infirma ceea ce am gandit! Din pacate nu a fost sa fie asa! Nu sunt nici comentator sportiv, nici nu ma pricep la fotbal, nu sunt nici microbista, dar un lucru stiu sigur ca sunt: un pic nationalista!

As fi vrut sa vad/aud explozia de urale, de bucurie a romanilor in situatia calificarii noastre! Nu stiu, dar cred ca am ajuns la un  grad de saturatie care trebuie urgent transformat intr-o alta energie; mi se pare maladiva cea care o simt acum. Parca am fi pe un topogan si nu reusim sa ne agatam de ceva macar sa ne oprim daca nu avem inca forta sa ne intoarcem la baza, adica sus. Sunt foarte convinsa ca un numar mare de romani nu au imbratisat ideea ca un partid sa iasa atat de invingator in alegeri si mai cred ca acest esec al fotbalului va atrage si mai multe voturi impotriva acestui partid. Voturi de repugnare si antipatie. Excelenta si  demnitatea au disparut, la fel demisiile de onoare! Nu am nimic cu nici un partid, nu fac politica, dar ca alegator, cetatean si om imi pot permite sa imi spun parerea. Nu doctrina acelui partid este refuzata, nu toti oamenii din acest partid sunt aducatori de umbre si nori, ci din nefericire, doar un grupuscul care si-a intins tentaculele – bine zis ca o caracatita – oriunde se poate suge lapte si miere. La negru, desigur!

Intreaga societate romaneasca pare sa fie controlata de ei. Desi au primit cartonase galbene si rosii sau chiar au fost eliminati de pe terenul de joc, ei continua cu mare nonsalanta sa papusareasca. Oare ce le-o mai fi scapat?

De ce ne miram ca fotbalul romanesc este in vrie? Fotbalistii au fost platiti la greu, au fost transformati in mari vedete, fetele nu vor maritis decat cu fotbalisti ca asa e ok, au afaceri de miliarde de euro, sunt modele in marea industrie a show bizz-ului, de la ei se da un fel de ora exacta. Habar n-am cum se intampla toate astea dar oare asa trebuie sa fie? Asta pare sa fie din pacate realitatea!

Au fost facuti peste noapte branduri. Saracii de ei nici nu stiu sa scrie corect dar sunt baieti de baieti, de fite si ifose de mari vedete. Antrenorii lor la fel. Fotbalul a devenit o alta industrie, o masina de spalat bani, de facut blaturi, de bagat oamenii la inchisoare, de scandaluri rasunatoare care au ca sursa oameni politici, mai ales din acest partid!  Nu o afirm eu, e demonstrat statistic.

Noi, cine suntem? Noi, restul, cantitate de loc neglijabila! Sa zicem ca poporul roman care sufera trauma dupa trauma. Oare nu v-a ajuns si voua dragilor, aroganta, megalomania, nesimtirea si lipsa de respect?  Chiar ne este asa de bine sa traim in continuare starea de guvizi – asa cum ne-a denumit un celebru om politic care se joaca si acum cu tara in bunghi cum vrea el manipuland partidele fara sa-l doara capul? Oricum e un geniu daca poate face fata fluierand unui popor care nu mai stie cum sa iasa la lumina coplesit fiind de atata incorectitudine, nedreptate, marlanie, golanie, ironie, bascalie si rautate! Pot continua dar gandul ca s-a reusit sa se distruga in cel mai rafinat mod clasa de mijloc care ar fi avut un cuvant greu de spus, ma determina sa incetez sa tastez! Ma incearca o tristete bacoviana, o neputinta si un soi de pesimism! Se mai poate face ceva? Uimiti-ma va rog si ma voi urni si eu atunci din starea mea, alaturandu-ma voua, celor care poate ca mai aveti vreo solutie salvatoare! Romanul nu e prost, dar de bun ce este se lasa prostit! Pana cand oare?

Sa fiu bine inteleasa: ridic palaria si ma inclin in fata marilor fotbalisti si antrenori care ar avea toate motivele sa fie increzuti, dar iata ca nu o fac! Sportul i-a invatat bunul simt si modestia!

Inchid laptopul fredonand in soapta: HAI ROMANIA MEA!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.