Gradul de toleranta

11800045_10204876776424110_3095908384143368643_nAzi m-am gandit toata ziua la cat de usor se poate manipula mintea omului, cat de usor poate fi pacalită si cat de fara de rusine sunt acele fiinte care, cu detasare si nonsalanta, reusesc sa duca in eroare pe semenii lor. E tare trist si in acelasi timp imposibil de catalogat aceste alegeri pe care le fac unii oameni.

Vorbim intr-una despre adevarul suprem, vorbim despre adevaruri istorice, politice, sociale, religioase, spirituale, culturale, etc; despre iubire nu mai vorbesc…mereu o slavim.

Suntem constienti de faptul ca minciuna este regina peste tot, in toate palierele societatii, de sus si pana jos, de la dreapta la stanga si tot nu reusim sa o determinam sa abdice de pe tronul pe care a pus-o nimeni altul decat omul doritor de putere, care, desi cunoaste ca e doar in trecere pe pamant, nu se sfieste sa comita la infinit aceleasi lucruri reprobabile care de multe ori il duce la nivelul tenebros ale dezvoltarii vietii pe pamant.

Stiu , vine un raspuns de genul: asa a fost ingaduit de catre puterile ceresti, de catre insusi Creatorul. Poate, nu contrazic pe nimeni, dar inima mea stie un lucru: ca am acolo, in mijlocul ei un punct infim care imi face dovada ca sunt picatura de indumnezeire, ca acel loc este conexiunea mea directa cu El.

Atunci imi spun nedumerita: daca sunt creatia lui Dumnezeu, facuta dupa chipul si asemanarea Lui, atunci ar trebui sa fie cu neputinta ca omul sa minta omul, sa-l chinuie, sa-l distruga, sa-l tavaleasca in mizerie si neputinta, sa-l umileasca…adica eu, lutul care m-am ridicat in doua picioare si am inceput a grai, ma sumetesc inaintea Celui care m-a facut, distrugandu-i creatia, creatura…greu lucru de inteles, de acceptat si de trecut cu vederea.

Stiu din fizica un lucru: gradul de toleranta are si ea o limita.

La asta m-am gandit azi…si poate o voi mai face si maine, daca nu ma impac cu omul care minte!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.