Feng Shui

0
56

is.jpger

Feng shui (風水 pinyin : fēng shuǐ, literalmente “vântul și apa”) este un ansamblu de principii de geomanție, care afirmă că formele și mediul ambiant pot influența principiul qi (氣气, pinyin : qì = suflu). Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor. Un qi positiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși. Primele vestigii atestând utilizarea feng shui datează din secolul al III-lea d.Hr. Simbolistica sugerează că aerul și apa sunt cei doi curenți de energie indispensabili vieții pe Pământ. – Wikipedia

 

Consultantii ne spun ca Feng Shui este o arta prin care se studiaza energia vitala care ne inconjoara, pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Prin corectarea si echilibrarea fluxului de energie din spatiile unde traim si muncim, reusim sa influentam in cel mai bun mod cursul vietii noastre. In Feng Shui, totul are o cauza, o interpretare si un efect. Ca si esenta, aceasta arta straveche ne invata sa traim in armonie cu natura, sa echilibram si sa imbunatatim cursul natural al energiei care se afla peste tot si in toate. Un feng shui bun se recunoaste printr-o viata linistita si implinita, plina de satisfactii si succese pe toate planurile. Corectarea fizica a spatiului in care traim si muncim ne aduce noroc de bogatie, sanatate si fericire. Astfel, prin Feng Shui se creeaza o punte de legatura intre materialism si spiritualitate.

Va sa zica am inteles din toate pana acum ca Feng Shui inseamna armonie, o arta minunata, milenara, care ne invata cum sa fim in armonie interioara cat si exterioara, cum sa lucram cu energiile si mai ales cum sa ne facem prieteni cu acestea, folosindu-le in mod pozitiv, benefic.

Draga om frumos care citesti acum aceste randuri te invit ca in curand sa iti fac cunostinta cu un alt mod de a aplica aceasta arta. Este vorba despre FENG SHUI PENTRU SCRIITORI. Iti voi prezenta o fiinta de lumina care a initiat acest concept minunat pe care ni l-a daruit de curand prin intermediul unei carti si totodata vei afla despre un fenomen care a luat amploare in lumea virtuala a scriitorilor. Pana atunci fii cu ochii in patru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.