Femeia!

0
36

Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor! Oare de ce ar trebui sa existe o zi internationala? Eliminarea violentei ar fi trebuit de mult sa se rezolve, dar nu, traim an de an emotii doar in aceasta zi : 25 noiembrie. Lacrimam la miile de povestiri care fac inconjurul lumii. In rest ne facem ca ploua. Dar nu e vorba despre ploaie ci de furtuni si torente. Torente de lacrimi, de trupuri mutilate, de strigate mute si cadavre aruncate la tomberonul istoriei, de neputinta si frustrare.

Am avut ocazia sa aud de multe ori, rostiri care, uimitor, veneau chiar din gura femeilor:” dar ce, e singura”? Nu, nu era sinura, era EA, persoana, entitatea umana, sora ta, mama, fiica, prietena…

Sunt uimita ca inca acceptam in acest secol foametea, abuzurile de toate felurile, discriminarea, foametea, analfabetismul, razboaiele, drogurile…

Ce este ciudat, nefiresc, anormal, trist, este atitudinea celor care conduc lumea. Si mai ciudat este faptul ca printre ei sunt femei care ar fi trebuit sa se ridice intr-un cor puternic care sa fie auzit. Cu buna stiinta se accepta in mod tacit violenta impotriva femeilor, ceea ce mie imi spune despre intetii si interese. Mai mult decat atat, imi spune despre faptul ca nu pot crede un cuvant din ceea ce se numeste egalitatea intre femei si barbati. Este o minciuna nerusinata! Femeia a ramas aceeasi sluga la barbat sau in comunitate, chiar daca ea poate accede la functii mari de conducere, sau daca este acdemician, medic specialist, etc.

Cand vom inceta sa ne mintim si sa recunoastem ca lucrurile nu merg bine in lume? De ce? Stim exact acest lucru dar suntem in continuare lenesi, moi si nu ne place sa ne obosim ca sa mai schimbam ceva! Ce-o fi cu noi? Spre ce ne indreptam?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.