Femeia romanca

11208674_374901699375985_816854305515603237_nAzi ma gandesc la ce forta colosala, aproape de neinchipuit are Romania.

Sunt sigura ca nu gresesc si am dovezi, argumente atat de puternic incat nu cred ca m-ar putea contrazice cineva, chiar si daca ar tine mortis aceasta! Urmariti istoria si veti vedea. Urmariti destinele marilor barbati ai tarii si veti vedea. Cautati scriitorii si poetii de renume, muzicienii, artistii plastici, medicii, academicienii, militarii de cariera, etc., etc., si veti vedea.

Dar nici macar nu e nevoie de acest efort de cercetare, pentru ca fiecare dintre noi are acasa in albumul de familie, femei care poate ca au fost educate, culte, frumoase, sau au fost simple, poate doar cu numai doua clase, care au demonstrat aceeasi forta, vointa, capacitate de a misca energiile masculine in directii bune, cu sens; care au stiut exact de ce are nevoie la un moment dat tara si nu s-au dat in laturi sa faca gesturi unice cateodata, mergand chiar si la sacrificiul suprem.

Admir mult femeia de succes, femeia care lucreaza in politica, in afaceri, in administratia publica, femeia academician, cercetator, medic, scriitor, etc., dar in aceeasi masura iubesc si respect enorm pe acea femeie care e toata un suras si tacere, care pare ca trece nevazuta, nestiuta, necunoscuta, delicata si aparent fragila; dar eu stiu ce forta este in ea si ce dinamica misca resorturi de o formidabila putere.

Si da, inca mai cred in modestia romancelor, in amabilitatea si politetea lor, in frumusetea lor fizica dar mai ales in cea interioara, in dorinta lor autentica de a fi mamoase, curioase in aflarea de retete culinare noi sau vechi, grijulii cu sotii si cu familia, cu iubitii si prietenii, cu colegii si vecinii, atente la respectarea cu sfintenie a sarbatorilor neamului sau, dar la fel de atente si fata de sarbatorilor altor neamuri.

Exista fara indoiala in romancele de pretutindeni un mare filon de tandrete si dorinta de iubire, de a fi dragalite, bibilite, alintate dar si mai mare este dorinta lor de a darui iubire. Ooo si cum stie femeia romanca sa iubeasca! Hai sa ma contraziceti!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.