FEMEI SINGURE

Azi ma gandesc la femeile singure. Milioane de femei, fie ca aleg sa fie singure, fie ca raman singure printr-un divort sau deces al partenerului de viata, traiesc exact ca intr-un acvariu. Desi multe nu vor sa recunosca aceasta stare de fapt, isi duc zilele, incercand sa mimeze o anumita stare. Se vorbeste in psihologia aplicata despre starea de traire autohipnotica. Prin tot felul de strategii de tip motivational de genul: ma simt foarte bine, sunt fericita si implinita, ma descurc minunat, sunt perfecta, sunt iubita si ma iubesc, etc, unele femei isi autoinduc o stare artificiala, neconforma insa cu ceea ce simte in adancul ei.

Se spune despre femei ca sunt puternice. Asa si este! In fapt ele tin pe umeri intreaga umanitate. Eaxgerezi, vei gandi! Nu exagerez de loc! Spiritul sau universal matern se revarsa  catre societate in multiple moduri. Fie ca isi creste proprii copii, sau pe cei infiati, sau se manifesta la locul de munca, sau fata de prieteni, sau animalute, plante, etc., femeia singura este mai mult decat mamoasa si devotata. Singuratatea ei, desi ii creeaza disconfort si stari confuze in subconstientul sau,o determina sa inteleaga ca nu este decat o jumatate, ca ii lipseste exact acea energie care ar implini-o. Ea este in majorotatea cazurilor o depresiva, desi multe femei singure practica sport, meditatii, iau ceiauri si pastile care le inhiba receptorii, inducandu-le o stare de bine si de incredere in sine. Dar in fapt nu este asa! Dependenta de chimicale le deruteaza si le afecteaza sanatatea in acelasi timp.

Probabil ca raspunsul la aceste trairi oarecum nefiresti este unul singur: raportarea la un barbat. Dar cum sa il aduca in viata lor, sa devina stabilitate, cand statistic vorbind, populatia feminina continua să fie predominanta, ponderea ei crescand de la 50,8 la suta în 1992 la 51,4 la suta în anul 2011, si este concentrata în proporţie mai mare în mediul urban,  asa cum rezulta din datele transmise de Institutul National de Statistica (INS), cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.

Dincolo de acest aspect pur mamtematic, mai sunt si altele depre care voi vorbi in zilele urmatoare, cum ar fi atitudine, respect, egoism, teama, violenta domestica, neincrederea in sine, etc.

Ce inseamna o femeie singura? Nimic altceva decat un barbat singur!

11391288_408454932674519_4262023515074354158_n

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.