Eu, toamna

0
5

250621_4941457867055_1985739452_nAzi ma gandesc la pasarile calatoare care isi incep aventura intoarcerii in tarile calde. Pare ciudat sa scriu despre ele dar intotdeauna toamna simt cum pleaca din mine, in nu stiu care zari, sentimente, stari, ganduri, tristeti, amintiri. Si doare.

Intotdeauna doare toamna. E un anotimp ciudat, desi imi place foarte mult. La marginea dinspre primavara spre vara imi place sa traiesc starea de indragosteala. Toamna simt insa timpul. Poate o fi nostalgia lui, anii care trec, incertitudinile ca nu am folosit cum trebuie viata de pana acum, ca nu am trait ce trebuia sa traiesc, ca incep sa ma strecor in uitare, ca e aproape zenitul, ca nalucile ma tarcolesc, ca nu am iubit suficient de mult sau ca nu am fost iubita, ca prea plinul de daruire ori a secat, ori da aiurea pe dinafara, ca singuratatea nu e cel mai bun prieten al meu desi o caut de cand ma stiu…sau poate ei i-a placut sa stea cu mine.

Toamna frunzele care cad imi numara pasii pe alei stiute numai de mine. Toamna inteleg ca nu ma cunoaste nimeni, nici macar eu. Toamna sunt lup singuratic asteptand in varful stancii ceva, sau pe cineva…

Toamna imi suna mereu ca o veche balada de iubire tarzie, venita cand nici nu o mai asteptam si pe care o vad ca e doar o prooiectie a dorintei mele adunata in amar de ani. Desigur ca pare falsa si nu ma pot insela: realitatea e intotdeauna alta decat ceea ce iti doresti cu toata fiinta ta.

Si mereu ma intreb toamna: daca am primit si al treilea pasaport pentru viata macar de data asta se va implini dorinta mea de a simti iubirea sub toate formele ei?  Caci atunci cand se intalnesc iubirea fizica cu cea sentimentala, sufleteasca si mentala, timpul dispare si toamna devine o primavara incarcata de energii si consonante autentice. Toamna devine iubire si lumina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.