Eroare pentru suflet

Azi ma gandesc la oamenii care vorbesc frumos, folosind un limbaj placut, elegant, dulce ca mierea. Oameni care te prind in mrejele lor capatandu-ti increderea, imbalsamand-ti sufletul, atragandu-te catre ei, devenind astfel fara sa vrei oarecum dependent, intr-un fel sau altul.

Uneori astfel de oameni reusesc sa te fac din om neom. Te manipuleaza in asa fel incat nici nu simti cand te identifici cu sufletul lui, crezandu-l sora, frate, pereche, geaman…

Te face sa crezi ca in sfarsit ai dat lovitura in viata asta si ca ai gasit ceea ce cautai: prietena, prietenul, iubita, iubitul, partenerul de viata sau de afacere, etc. Traiesti in consecinta o stare de echilibru si voiosie, zambetul persista chiar si noaptea in somn, esti increzator in tine si cei din jurul tau, esti tonic, potent, compasiv, debordezi de energie. Esti convins ca asta este fericire autentica. Totul e in roz  si te grabesti ca in fiecare clipa sa daruiesti si celor din jur din starea ta!

Eroare! Totul este o imensa eroare! De ce? Pentru ca dintr-o data se face lumina si te invadeaza realitatatea in mod naucitor, incat te orbeste brusc, te destabilizeaza in toate planurile trantindu-te la pamant. Uite asa, un singur gest, o singura vorba, o privire, translateaza viata ta de pana atunci.

Acel cineva care te-a ridicat pana aproape de nori, te propulseaza in cea mai perfida stare: starea de uluire, atunci cand nu iti vine sa crezi ca tocmai tie ti se intampla sa vezi adevarul care pana mai ieri era minunat. Oameni in care ai crezut in mod neconditionat, care au facut gesturi minunate pentru tine, care ti-au oferit adapost pentru suflet si trup, te-au hranit cu paine si iubire, te-au consolat si te-au ajutat sa umbli mai departe cand erai ranit si insingurat, da, exact acesti oameni te spulbera in fix cinci minute. Nu au nevoie de mai mult!

Si ce vezi atunci? Ca nimic sub soare nu se da gratis 261385_197529986964397_3813602_nfara sa dai ceva la schimb. Bani, trup, suflet, timp, viata…


2 thoughts on “Eroare pentru suflet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.