El Pepe!

Uruguay's President Jose Mujica gives the thumb up as he leaves after delivering a press conference to present a US' Department of State document with information about the former Guantamano prisoners who recently arrived in Uruguay, on December 16, 2014. According to the document, "there is no information that (the six former inmates) were involved in conducting or faciliting terrorist activities against the United States or its partners or allies".  AFP PHOTO / PABLO PORCIUNCULA        (Photo credit should read PABLO PORCIUNCULA/AFP/Getty Images)

Domnule presedinte Iohannis, as fi vrut sa scriu cu cele mai mari litere de tipar numele dvs., dar nu pot, desi imi pare rau. Imi pare rau pentru ca atunci cand eram mica, notiunea de presedinte de tara s-a insurubat in mintea mea frageda intr-un anume fel, si anume cu respect. Cu cel mai mare respect! Cand ma uitam la televizor – la defilari mai ales -, asa de mica cum eram, simteam ca trebuie sa stau in picioare, cu respect. Nu mi-a spus nimeni sa fac asa! Era modul meu de a trai momentele acelea. Nu intelegeam politica pe atunci – drept e ca nici acum – dar cred ca in inimioara mea legam imnul, drapelul, defilarile, mai ales cele militare, de tatal meu care pe vremea aceea era ofiter si adoram sa-l vad imbracat in zile de sarbatoare in tinuta specifica, bleumarin, cu toate insemnele si fireturile aurii. Nutream o mandrie aparte pe care nu am regasit-o niciodata in alta parte.

Si cum ziceam draga domnule presedinte, imi sunteti foarte strain. As fi vrut sa pot sa va fac sa intelegeti ca un presedinte e ca un fel de tata bun si grijuliu pentru familia sa, care, iata, in cazul dvs., este acest popor care o include desigur si pe sotia care va sta mereu alaturi._81318050_81318049

Cand au fost alegerile, nu m-ati convins, chiar daca asa, in general, ca barbat, aratati destul de bine. Pareati puternic, armonios lucrat si serios. Dar din punct de vedere politic, din putinatatea cunostintelor si a experientelor mele, am dedus ca sunteti doar o optiune generata de lipsa de incredere a electoratului in Victor Ponta si mai ales in PSD. Asa se intampla de la ’89 incoace: o tura tu, o tura eu, si cumt e un melanj in partidele astea asa incat habar nu mai avem unde e pana la urma adevaratul PSD, PDSR sau FSN. Dar pana la urma nici asta nu conteaza!

Ideea este ca mi-as fi dorit un presedinte intelept, lipit de popor, intelegator, compasiv, saritor, mucalit, ferm fata de golania politica si golanii care se preumbla prin parlament si nu numai! Un om frumos in simplitatea lui, fara fite de vedeta, fara ascunzisuri. As fi vrut un presedinte care sa dea de pamant cu toti strainii care rup din tara asta, care se uita urat si fac rau. Nu ma intereseaza ca aveti neamuri germanice. Puteati sa fiti si din Kuala Lumpur, dar daca ma convingeati ca sunteti un bun roman, erati presedintele meu. Dar nici asta nu-i important dat fiind ca nici un presedinte de pana acum nu m-a convins.

images (3)Cu o nevasta care cred ca este de treaba si ca este o profesoara indragita de elevii sai dar care in afara de a schimba designerii ca pe ciorapi, de a se tine agatata non stop de mana dvs. si de a calatori zambitoare pe meridianele lumii ca prima doamna a Romaniei, nu prea stiu ce as putea spune. Mai sunt orfelinate inca, mai sunt familii cu multi copii, mai sunt tragedii, mai este nevoie de compasiune in tara asta. Mai este o Societate de Cruce Rosie si ong-uri multe care se ocupa de resocializarea tinerilor care au parasit casele de copii, mai sunt copii si tineri bolnavi care mai pot fi salvati,mai sunt femei aflate in dificultate, care sunt batute, violate, agresate si isi cresc singure copiii. Mai sunt animalute care merita salvate si ajutate. Doamne, cate mai sunt de facut pentru o femeie de prim rang care este compasiva si pe care chiar o doare sufletul de neamul si poporul ei si fata de un sot care este prezident. Face bine si la imaginea lui!

Deci draga domnule presedinte imi sunteti cu adevarat indiferent si vreau sa stiti ca imi doresc cu ardoare un Mujica! Daca nu stiti cine este gasiti in Wikipedia sau daca sunteti prea ocupat cu calatoriile poate unul din consilierii dvs., – daca nu sunt si ei prea ocupati – va vor ajuta sa aflati detalii. Da, un presedinte precum cel al Uruguayului pe numele sau  José Alberto Mujica Cordano. Ei da, acest nume il scriu cu litere vizibile! Chiar si pe cel de alint, asa cum numesc uruguayenii sai! EL PEPE!

In rest numai de bine domnule presedinte!

PS: cine sunt eu? cred ca o parte mare din electoratul roman!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.