Doar primar?

Cine-va-fi-al-87-lea-primar-al-Reghinului-SmallAzi m-am gandit la intamplarea urmatoare: am iesit  la cumparaturi si ce crezi? M-a oprit un tanar ferches cu lunete pe nas si camasuta alba, tuns, ras si frizat si m-a intrebat politicos, daca vreau sa-i raspund la cateva intrebari, ca nu’s ce chestionar face; de vreo doua saptamani ba raspund pe mobil la chestionare – daca si cand am chef -, ba pe mail, ba ma abordeaza fete si baieti, ba mi se dau hartii si mi se spune sa le completez si sa le pun la nu’s ce casuta postala! Buuun! campanie, asta e!  Onorati ca suntem bagati in seama, noi cetatenii urbei, si deci, cum sa nu raspund ca in rest e liniste, nu te mai intreaba nimeni nimic, decat nenea de la intretinere cand ii dai banii!

Deci, incepe tanarul sa imi puna cu aplomb prima intrebare: ce parere am despre cei care candideaza la fotoliul de primar al Bacaului? Pai ce parere sa am? Bunaaa! Bravo lor ca au curajul sa mai iasa – unii – in fata; bine ca mai au tupeu! Nu oricine poate face asta! Intrebarea a doua: ce as vrea de la viitorul primar? Eu, nimic, dar in general onoare mamaie, asta vreau, onoare! Si bun simt, si seriozitate, si modestie, etc!  Intrebarea a treia, si cea mai tare: daca as fi primar, ce as face pe timpul mandatului? Hait, grea intrebare! Ce sa raspunda o gospodinuta, si aia pacalita! Ma uit in ochii tanarului si vad o sclipire ironica ! Aha, ti-ai dat foc la valiza daca m-ai privit cu malitiozitate si ironie! Cine ti-a facut lista cu intrebari nu cred ca era un prost, numai ca a uitat sa va spuna cand v-a dat drumul cu sondajele de opinie pe teren, sa aveti grija ca daca va intalniti cu tantici sau nenici ca mine, sa fiti atenti la mimica voastra! Desi voiam sa-i dau un raspuns blandut, m-am razgandit si i-am spus doar atat: las’ ca vezi tu peste cativa ani cand voi candida eu! S-a uitat iritat pustiul si parca i s-a cam mototolit pe el camasa apretata! Imi zice asa, mistocar: pai ce sa faceti dumneavoastra la primarie? Ii zambesc suav: eu stiu? Poate o mai ramane de facut ceva si pentru mine !…

Inapoindu-ma acasa, un stol de porumbei si-au luat zborul; i-am urmarit cum le straluceau penele in soare si un gand a rasarit de nici unde: da’ de ce doar primar?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.