DESPRE MINE

despre mine

Acest citat care aparţine lui CHARLIE CHAPLIN a avut un mare impact asupra mea. Îl citesc şi recitesc şi de fiecare dată mai descoper câte ceva de care am nevoie în această mare călătorie, în lumea cuvintelor, în lumea mea. E un fel de motto:

În ziua în care m-am iubit cu adevărat

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Şi atunci, am putut să mă liniştesc. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … ,,,,,Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, ştiu că aceasta se numeste … Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul …
Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, raţiunea mea numea asta egoism. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte … Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat. Astăzi, am descoperit … Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
In ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios. Şi toate acestea înseamnă … SA STII SA TRAIESTI CU ADEVARAT!

***

Vrei să ştii dragă om frumos cine sunt. E simplu: sunt o femeie oarecare ce explorează lumea din exterior şi pe ea insăşi în interior. Alunec în profunzimi şi escaladez înălţimi de la o zi la alta, de la un an la altul, descoperind şi descoperindu-mă. Mereu aflu lucruri noi şi interesante atât despre mine cât şi despre cei din jurul meu. Toate mă incită şi mă determină să caut în continuare, uneori cu încântare, alteori cu furie, alteori cu teamă sau cu speranţă.

Îmi plac cuvintele – atât cele rostite cât şi cele scrise. Îmi plac propoziţiile şi frazele. Îmi place să scriu şi să vorbesc. Cuvântul, prin adunare măiestrită de vocale şi consoane, face omul să vibreze, să intre în consonanţă cu ancestralul, cu universurile, cu energiile creatoare.

În aceeaşi măsură îmi plac şi tăcerile care spun ceva dincolo de cuvinte! Tăcerile pline de percepţii subtile, de senzualitate şi pasiune, de simţire profundă.

Vei afla despre mine dragă om frumos că îmi place să privesc în sus, spre lumină. Că îmi place starea de îndrăgosteală şi muzica, dansul şi pictura, dar şi multe altele. Te voi lua de mînă şi-ţi voi arăta în fiecare zi câte o părticică din sufletul şi spiritul meu. Mă vei găsi într-o zi plânsă iar în alta debordând de veselie şi umor, alteori cinică sau maliţioasă, uneori bună, alteori rea. Îţi voi povesti ce simte o femeie în diverse situaţii, te voi face să înţelegi că spiritul trebuie să fie neîncătuşat şi îţi voi explica de ce am vrut să învăţ să fiu liberă!

Deci, vom călători împreună ca nişte exploratori. Exploratorii cuvintelor!

love light