Despre lacrimi

0
123

Stiai ca femeile au nevoie sa planga? Nu, stiai doar ca femeile sunt niste plangacioase isterice sau alintate, si ca mai plang cand le doare ceva. Sigur, vesnica eticheta pusa de barbati! Ei nu plang decat pe ascuns, ca sa nu fie numiti fatalai.

Medicina aloca spatii ample plansului, ca necesitate obiectiva, de echilibrare hormonala. Asta stiam?Nu stiam insa ca plansul poate face si bine, pe langa furtuna interioara si cresterea tensiunii.

Eu am aflat pe pielea mea ca poate fi plans de durere fizica, de durere sufleteasca, amaraciune, plans de despartire, plans de revedere, plans de ciuda sau de manie, plans de bucurie, de fericire, de dragul cuiva, plans nostalgic, plans de dor, plans de infrangere, plans de teama, de neputinta, plans de incurajare,etc. Dar mai este plansul depresiv care poate fi si convulsiv, pana la pierderea cunostintei. Si cate feluri de plans or mai fi !

Dar de plansul de vindecare stim ceva? Eu stiu! Este cat se poate de real! Dintr-un soc extern sau o suparare te blochezi si oricat ai vrea macar sa scoti o lacrima nu reusesti! Poate un scheunat, sau ceva asemanator cu smiorcaiala, dar plans nu! Si cand te astepti mai putin, vine cineva si te loveste, verbal, desigur, in locul acela de unde tasnesc lacrimile, adica te atinge pe suflet.

Cam asta e despre lacrimi si plans. Cica plansul din suflet, adica hotarat, repede ca ploile de vara, lasa urme sub ochi, dar vindeca. Asadar, decat sa te chinui luni de zile sa obtii un scancet, mai bine renuta sa te abtii si in scop terapeutic, de reglare si echilibrare hormonala, mai da drumul la ce ai adunat. Dupa furtuna iese si soarele si dupa un plans sanatos, apare zambetul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.