Despre furnica

204955-1000-144716078710100460-R3L8T8D-990-5Azi ma gandesc la furnica. Imi place furnica. Are un fel de a fi special! Este atat de mica, gratioasa si delicata incat nu ti-ar trece prin cap ce poate face micutul ei trup! Si tare ma gandesc ca in capusorul acela dragalas s-ar gasi vreu-un pic de creier care uneori pare sa-l intreaca pe al omului. Ei, nu aduc ofense semenilor ca doar si eu mi-s om dar uite ca asa cum viata bate filmul si lucrarea furnicii depaseste orice inchipuire.

Doua povesti scurte. Vara, pranz, soare cat cuprinde, caldura aferenta, uscaciune. Stau intr-un chiosc de lemn in varful unui deal cu cativa prieteni din Pascani. Motaim si mai scoatem cate o vorba sa ne convingem ca mai suntem acolo inca si nu am luat-o careva in visul de dupa amiaza. Prin fata intrarii in chiosc zaresc cateva furnici care duc ceva mic, alb si rotund in fata. Insiruite trec cu viteza inspre susul dealului. Reiau starea de motaiala dar ceva ma atrage spre acel mars al furnicilor. Ceva se intampla! Dau alarma si prietenii vin sa se uite. Fiecare isi da cu parerea: va fi cutremur, va fi seceta, va ploua, etc. Am cazut de acord ca va ploua. Deci furnicutele isi mutau locul. Erau in pericol. Dar ce duceau in bratele lor fine? Am luat in palma cu grija o furnica si am privit cu atentie bagajul alb,mic si rotund. Era un ou! Fetele isi salvau tezaurul, generatia noua! Uluitor! Mii de furnici au defilat prin fata noastra in acea dupa amiaza scaldata de un soare fierbinte. Am mers pe urmele lor si am vazut unde si-au facut noul musuroi. Chiar daca era in varful dealului era la adapost de o mica denivelare de teren. S-au organizat cu viteza luminii asa incat cand ploaia a navalit din cer nici o furnica nu mai era pe drum!

A doua poveste. Un mic videoclip filmat la Tropice. Un musuroi de furnici trebuia sa treaca un fir de apa periculos pentru ca alerga la vale cu repeziciune. Era nevoie de o strategie cu adevarat militara pentru a trece musuroiul care adapostea ouale si puisorii de furnica pe malul celalalt fara daune majore. Eram foarte curioasa ce vor face si cum vor reusi sa treaca apa. Furnica peste furnica, au facut pod si din aproape in aproape, peste trupurile a sute de furnici au trecut trezoreria. Multe au fost luate de apa, dar cu pretul vietii lor, au salvat musuroiul!

Ce sa mai spui? Te uiti, traiesti momente extraordinare, esti uimit si te bucuri ca ai avut sansa sa fii martor la ele! Te simti cumva ales! Impreuna au reusit!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.