Daca as fi actor

0
86

Azi m-am gandit ca daca as fi actor mi-as pune toate rolurile pe mine, cu haine cu tot si cu scenografi, regizori, muzicieni, pictori, sufleuri, masinisti, as tranti usa de perete si l-as scoate pe director fix in mijlocul strazii si as arunca de pe mine toate cotroantele in capul lui intrebandu-l de la megafon: cine dracu te crezi nemernicule? Cine ti-a dat voie sa faci din teatru pod de lansare pentru ciufuleti? Aici e teatru nu mansarda pentru cretinoizii care nici macar nu stiu cine a scris ”O scrisoare pierduta”! Lasati-ne sa traim, sa existam, sa jucam piese de teatru scrise de oameni care au ars de iubire pentru scena si actori!

Daca as fi actor as imbrobodi teatrul intr-un lintoliu mare alb, ca la chinezi – doliu – si as pune afara o pancarda enorma: Aici este interzis sa se mai joace piese scrise de onorabilii din politica! Aici sunt interzise interesele altele decat cele artistice si culturale!

Daca as fi actor as atine calea bancherilor si le-as intide palma deschisa fara sa spun nimic! Un leu pentru Atheneu! Un leu pentru Teatrul B! Un leu pentru actul artistic! Un leu pentru cultura! Un leu pentru curajul de a fi actor intr-un Bacau in care politica si-a infipt ghearele peste tot!

Daca as fi actor as vrea sa fiu un om liber pentru ca sunt un om liber!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.