CRACIUN IN NOIEMBRIE – fragment din roman

0
72

12140774_721068168024186_3313996561300022458_n(…) Azi si ieri si in alte zile si nopti m-am gandit la cine suntem. Noi, aceste fiinte, despre care tot noi spunem ca suntem frumoase, armonioase, minunate, iubitoare si tot noi suntem aceeasi care spunem ca omul este rau, urat, infricosator, egoist, bestie…

Pana la urma cine si ce suntem? Fiinte ganditoare, emancipate din punct de vedere al ADN-ului, uimitoare ca reactii la situatii cataclismice, dar cu o incetinire in gradele de gestionare a starilor de criza de toate tipurile: personala, sociala, politica, economica, umanitara, de sanatate, etc.

S-au facut statistici prin care se demonstreaza ca suntem diferiti nu numai prin sex, trasaturi ale fetei, trasaturi de caracter, gene, etc., ci si ca tipologii. Unii spun ca suntem un amalgam de specii umane. Alti ca suntem adusi de pe alte planete pentru observatii stiintifice intergalactice si pentru asimilarea pe aceasta planeta care ofera multe perspective pentru a vietui. De fapt corect ar fi trebuit spus pentru a convietui daca tot a tunat si a fulgerat si ne-a adunat aici universul. Nu stiu care este adevarul. Totul este posibil. Folosim creierele la mici procente. De ce? Cine a hotarat gradul de libertate mentala a omului desi este demonstrat stiintific ca exista un potential colosal? Teoriile conspirationiste vorbesc in n cazuri despre forte malefice, oculte, care ar interveni in mentalul colectiv al populatiilor de pe Terra. Se poate. Nu am argumente sa aduc precum ca nu ar fi asa.

Se spune ca exista un guvern mondial si o elita care are acces la intreaga cunoastere si tin in maini puternice si pricepute adevarul sub obroc. Se poate si asta. Sunt un om simplu si femeie pe deasupra si iar nu am argumente sa pot afirma ca nu e asa…sau chiar asa, adica ar mai fi si alte elemente pe care uitam sa le luam in calcul. dar nu ma las si imi dau cu parerea totusi. De ce? Pentru ca ma numesc om si imi pasa de tot ce se petrece cu mine si de jur imprejurul meu.

Se spune ca gandul este cea mai puternica energie. La fel si energia sexuala sublimata pe centrii de forta superiori este o alta forta. Mentalul este puternic sibstie sa faca multe. Si bune si rele. Aici pot veni repede cu argumente. Le traim chiar in zilele noastre. O colectivitate care spune ca toate atrocitatile pe care le face este sub semnul religiozitatii, a iubirii fata de un cineva considerat deasupra lumii, a omului. O alta colectivitate care este atee si reactioneaza la fel de dur, tot in numele pacii si a iubirii. O alta masa mare de oameni care se autointituleaza intr-un anume fel, religioasa si nu prea, pentru ca mai mult ar fi un surogat care lupta pentru respectarea drepturilor omului dar folosind artileria grea si armament de ultima ora. Alte mase de oameni se roaga la Dumnezeul lor crestin pentru pace, iubire si intelegere in lume. Frumoase vorbe, dar ce reactii au si ei! Despre ce crestinism vorbim? Crestinismul de guerilla.

In fine, ce sa mai lungim vorba! Tot ceea ce se intampla la nivel planetar se intampla si la nivel de natiune dar si la nivel de individ. Supramentalul da semnale de alarma la toti. La fel. Cati il aud, cati il inteleg, cati il percep? Semnalele sunt de avarie colectiva. Suntem la cota la care toate ledurile sunt la rosu si suntem avertizati clipa de clipa. Cine sa ne conduca, cine sa ne spuna ce avem de facut, cine sa ne opreasca de la dezastru? Hazardul sau zeitatile sau noi insine care avem controlultotusi! Daca am fost pasaportati ca fiinte din univers pe aceasta planeta unde ne sunt rudele care desigur vad ce facem si ce erori dam? Daca suntem masa de manevra pentru cei care detin toata stiinta ce vor sa faca cu noi, din noi? Big Brother? Te salut frate mai mare si stiu ca ma urmaresti in fiecare moment din zi si noapte pentru ca vezi tot ce fac. Dar stii oare si tot ceea ce gandesc? Pentru ca daca e asa te-ai ars! Omul gandeste in planuri incrucistae iar tu nu ai decat sa te impleticesti printre ele, ca tot nu vei sti ce-i in capul meu, chiar daca pretinzi ca folosesti nanotehnologii de ultima ora si paranormali, parapsihologi, etc. Vei afla doar ceea ce este in mental, dar subconstientul nu te va lasa sa intri in el. Te va pacali pentru ca el are chei de control asupra mentalului si iti va varsa in poale doar ce va voi!

Asa ca ma gandesc la faptul ca daca omenirea ar vrea cu adevarat sa fie asa cum trebuie la mama Gaia acasa, ar face bine sa se opreasca o fractiune de secunda din tot ceea ce face, sa se reseteze si cu siguranta ca si antivirusul va incepe sa functioneze automat, eliminand tot ceea cea fost trimis la vointa cuiva.

Am putea incepe cu noi mai intai si apoi cu mentalul colectiv. Situatia din tara la acest moment este cel mai extraordinara sansa de lucru direct cu noi insine. Este cel mai bun experiment care ne-ar demonstra fiecaruia puterea gandului bun. Vrem sa facem ceva care sa ne readuca impreuna, in conexiune, in aceeasi intentie pozitiva pentru atingerea scopului dorit? Este simplu sau complicat – depinde de gradul fiecaruia de intelegere, de dorinta fiecaruia de a fi impreuna in pozitia de daruire, de a lucra pentru ceilalti in mod constructiv, sanatos, sincer, cu iubire, de a nu se mai lasa manevrat si folosit.

Nu stim cine ne-a creat dar macar ne-am face o minima datorie de a ne reprograma pe frecventele luminii si ale intelegerii dintre noi. Oare ce poate insemna cuvantul iubire de oameni, de aproapele? Zadarnicie, atrocitate, crima, nesiguranta, ura, razbunare, meschinarie, minciuna, neputinta de a trage fata de masa cu toate mizeriile de pe ea, de a trage cortina pentru a vedea manuitorii de papusi? Sau altceva?(…)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.