Cacialma in vazul lumii !

 

poker-2

 

Sper sa crapi ! Titlu de articol aparut in media, cica din greseala ! Nu cred asa ceva ! Nimic nu pleaca in univers fara un scop, un sens, un interes! Nu sunt fan al nici unui om politic asa ca sper ca cei care citesc aceste randuri ca vor avea intelepciunea sa primeasca ceea ce voi scrie acum cu buna credinta si sinceritate.

Victor Ponta, sau orice alt nume din politica romaneasca  nu poate sa primeasca un asa blestem, indiferent de ce ar fi facut! Chiar si daca ar merita! Mi se pare ca s-a ajuns la un punct in care nici un fel de injuratura, sau de vorbe care frizeaza gregarul, nu mai conteaza ! Este uluitor si incredibil ! Aceste trei vorbe nu fac altceva decat sa il descalifice pe personajul in cauza care le-a scris, desigur si pe cei care stau in spatele lui.  Culmea ironiei este alta insa! Se face din Victor Ponta un crucificat, demn de mila si iertare ! Ba mai mult: i se acorda credit politic. Forte frumos pana aici!

Sper ca oamenii sa aiba abilitatea de a intelege exact care este rostul titlului exploziv  care face inconjurul lumii si sa nu se lase din nou pacaliti pentru ca acum se joaca la miza mare!

As fi putut scrie ca este urat gestul stimabilului, ca asa ceva nu se face, ca bietul Ponta are si el familie, o mama sperioasa si foarte credincioasa, ca Biserica Ortodoxa si nu numai, ci si cele surori , au facut rugaciuni de iertare si scapare de blesteme, si in acelasi timp exorcizari si l-au anatemizat pe demoniacul care a scris articolul devenit deja incendiar .  Neam de crediciosi, multi romani si-au facut cruce, au pus mana la gura, au lacrimat, in mod firesc.De ce oarea? Simplu : au ramas oripilati la citirea articolului si desigur au trecut, conform practicii religioase, la facut inchinaciuni si metanii pentru saracu’ Ponta.

Este clar ca suna a blestem dar mai mult decat atat suna a pacaleala oribila si de doi bani ! Ia sa vedem de ce ! Cine vrea sa crape Ponta ? Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu , parca asa scrie in Biblie ! Cum sa creada cineva ca cele trei cuvinte care fac titlul articolului plus intregul continut sunt trimise in spatiu exact asa ! E cacialma de buna seama si se vede cat colo ca lupta politica nu are limite !

Sunt de acord ca i se articuleaza lui Victor Ponta un semnal luminos, dar nicidecum de amenintare ! Este o regie care merita apreciata ! Este efectul de bumerang ! aplauze gandiristilor!

Ce ciudat ! In ziua alegerilor de primari umbla vorba ca prin capitala foarte inalte fete bisericesti si preoti, pastori, etc., indemnau in predicile lor sa se tina tare cu firea si sa fie buni crestini ! In urma cu doua luni Elena Udrea se inscria la Facultatea de Teologie, la zi. Unde ? In Cluj ! Acum cine candideaza ca deputat independent dupa o poveste cu inchisoare, tribunal, etc . ? Si pe cine o va ajuta bisericile ? Habar nu avem, desigur, pentruca nu ne vine a crede. Dar cum credinta ii caracterizeaza pe romani vor spune totusi asa, resemnadu-se : e cu voia Domnului si adaug eu, si cu binecuvantari fara numar de sus si pana jos, pe scara ierarhica .

Si paranteza mica : in acest caz si Monica Iacob Ridzi ar fi putut sa isi depuna candidatura din inchisoare – doar nu ar fi unica !   Dar nu, ea sta dupa gratii, bolnava, scriind catre un prezident surd si mut cereri de gratiere. In acest timp copiii ei minori, bolnavi si ei, isi asteapta mama care nu mai vine. Vorba cuiva : cineva se teme de Monica Iacob- Ridzi !

Deci simtul masurii la unii romani a expirat ! Care va sa zica povestea cu sper sa crapi transmisa lui Ponta cade in desuetudine si desigur e fumigena aruncata pe sub masa ! Poate ar fi bine sa fim mai atenti si mai precauti cand facem comentarii ! Fara sa vrem – sau poate ca unii vor – preluam un mesaj care trebuie multiplicat si de fapt ajungem sa facem exact ceea ce s-a si scontat : sa fim acea masa de manevra care sa pice in fund brusc de dragul lui Ponta, simpatizandu-l, aplaudandu-l, votandu-l ! Este, dupa parerea mea, o manipulare de tip grobian si grosolan !

Si mai cred ca daca Ponta ar fi un barbat demn s-ar lasa de politica sau si-ar face singur treaba in campanie fara sa accepte regizarea unui carambol! Pe mine nu m-a convins! Astept sa vad ziua in care oamenii de treaba si cu tiglele pe acoperis din toate partidele vor reusi sa faca un pas in fata, refuzand ferm si hotarat golaniada care s-a instalat lejer la putere prin minciuna, hotie, etc, etc, etc! Stiti si voi, ca doar traim in aceeasi casa de nebuni!

Dar hai sa vedem ce-o fi si cum o fi !

mindfulness_1-1462459445368_tcm1534-296544


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.