Aria cercului si doi ochi albastri

0
36

Sa moara Veta, daca nu am asistat la povesti vanatoresti spuse la gura sobei! Iohannis pe post de moderator si ea, nurlia, pe post de meditator. Cine-i Veta? Cine sa stie, dar e cu noi inca, de buna seama, daca o tot invocam.

Deci nu am avut parte de un regal de presa…din pacate. Dupa 30 de ani cu tot felul de lectii despre democratie si de incercari de a pune in aplicare in practica a teoriei, uite ca ne-am pocnit cu capu-n geamuri. In geamurile democratiei, desigur. Ei doi, mai marii zilei, candidatii la presedintie, nu au cazut la pace daca sa faca sau nu o intalnire in care sa vedem noi cum se trag de cap, cum se incaiera, cum isi trag la gioale. Sa vedem si noi doi sportivi – unul alpinist si altul inotator si caratist – cum stiu sa ”lucreze” in teren deschis cu eleganta si fair play.

Dar nu, boborul votator, nu are acces la cote inalte si nici la adancimi. Ca fiecare si-a facut numarul, prefabricat scrupulos de sefii de campanie – ei, nu ma refer la cei stiuti ci la cei platiti cu bani grei, veniti de peste tari si mari, shalom – nu mai este nici o indoiala. Rau imi pare ca nici noi, nici presa nu a avut parte de o normalitate, de o simpla intalnire fata in fata cu armament si strategiile de rigoare.

Nu-i nimic: ne-am ales cu recapitularea ariei cercului si desgur cu doi ochi albastri de otel al unui viitor moderator. Super!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.