AJUNGE! ACUM E TIMPUL!

646x404Azi ma gandesc la emotie! Este ceea ce ne caracterizeaza ca oameni. Un psiholog ar sti cum sa explice! Eu nu pot spune decat despre emotiile firesti, normale, care ne ridica  statutul pe care il avem in regnul animal, in ciclul vietii.

Romania este emotionata in aceste zile de doliu national. Au murit oameni intr-un mod nefiresc, incredibil. Nu sunt singurii care au murit in conditii extreme. Mass media a transmis imagini si informatii de la Clubul Colectiv si de la spitalele unde se afla ranitii, de la IML, unde sunt mortii, etc. Terifiant! E bine ca suntem informati dar acum ma intreb de ce nu s-au oprit toate emisiunile brusc in momentul in care au inceput sa trimita jurnalisti si cameramani la locul carnagiului. In astfel de situatii ar trebui sa devina dispecerate de urgenta si interventie. Poate ca reactivitatea celor care au sarcini exacte pentru situatii de criza si urgenta ar fi fost alta. Mai eficienta si mai prompta.

Se pare ca toate comisiile parlamentare, guvernamentale, paramilitare, etc., au o probleme de comunicare. Desigur ca este o dislexie politica. Si asta este grav pentru o tara. Cand nu functioneaza perfect lantul acesta se creeaza haos, agitatie, se fac greseli majore, se pierd vieti omenesti si se aduna stres major care provoaca distonii in intregul circuit. Nimic nu mai functioneaza ca pe hartie! Intotdeauna se pierde din vedere factorul emotional!

Sunt uimita ca nu a fost trimisa, ca de obicei in astfel de situatii de criza, armata! Ei functioneaza inca perfect. Stiu sa gestioneze corect aceste momente. Cu eficienta, cu eroi, cu voluntari, cu reactivitate rapida, cu solutii de moment.

Haosul este numele de cod pentru o Romanie suferinda. Nu numai Clubul Colectiv este problema! Sunt multe necazuri care se puteau rezolva in ultimii ani, dar nu s-a dorit. Suntem o natiune cu bocanc strain pe gat. In acelasi timp suntem o natiune  de oameni normali si inteligenti care stim ce am avem de facut si ne-am putea salva chiar si in al 13-lea ceas!

Nu e tarziu inca! Putem transmuta acum emotia in energii creatoare. Putem materializa acum neputinta aparenta in eficienta si pragmatism. Putem face acum ceva pentru toti cei care au murit la Revolutie crezand in viitorul mai bun si mai firesc al Romaniei. Avem acum datoria ca generatia noastra, cea care a trait clipele Revolutiei, sa duca la indeplinire dorinta martirilor si eroilor inocenti sacrificati pentru un ideal. Intelegeti ca noi suntem acum veriga dintre trecut si viitor! Cat mai trebuie sa-i dezamagim pe cei care vin in urma noastra? AJUNGE! ACUM E TIMPUL!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A fi inspirat

Înscrieți-vă pentru oferte exclusive si acces instant la cele mai recente articole ale noastre.

Aceste informații vor fi NICIODATĂ partajate sau vândute unei terțe părți.